Вежди Рашидов за кончината на Стоянка Мутафова: Една епоха си отиде

  • 09 декември 2019 08:43

  • 1223
  • 5
© Булфото (архив)

Трябва да гарантираме свободата на словото. Всеки има право на свобода на словото, не само медиите. Младите хора не знаят за онова време, когато нямахме свобода. Има разлика между свободата и свободията. Свободията е във фалшивите новини, а хората не могат да разпознават лъжата от истината. Това заяви председателят на Комисията по културата и медиите и депутат от ГЕРБ Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в сутрешния блок на БНТ.

"Животът е низ от правила. Караме скъпи и бързи коли, но имаме ограничения на пътя. Така стоят нещата", каза още той

"Рекламите в обществените медии трябва да се редуцират. Мисля, че Народното събрание трябва да избира генералните директорите на БНТ и БНР. Бюджетът на БНТ и БНР е недостатъчен. Трябва да изградим лостове, които да гарантират спокойствието на медиите. В Националната телевизия още има гарантаджии. С реформите вярвам, че ще дойде и по-голям бюджет за БНТ и БНР", коментира Рашидов.

Депутатите одобриха бюджетите на БНР, БНТ и БТА

“Едни хора дават лоша информация за държавата, не сме последни в ранглистата за свободата на словото”, категоричен бе председателят на Комисията по култура и медии. 

Рашидов коментира и кончината на легендарната Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското.

"Една епоха си отиде със смъртта на Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското. Мутафова покри на 100 % понятието за талант. Един талант покри цял живот. Отидох да видя в болницата Стоянка, тя беше цялата в жици и тръбички, но стана от леглото и ме посрещна", спомня си Рашидов. 

Днес е поклонението пред Стоянка Мутафова. Вратите на Сатиричния театър ще бъдат отворени от 11:00 до 16:00 ч. за всеки, които иска да се прости с голямата актриса.

Днес се прощаваме със Стоянка Мутафова

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1223 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
коли далматинец

2019.12.09 | 08:57

1

България е доста известна

СДС не само превърнаха

2019.12.09 | 09:47

2

една цветуща, развиваща се страна с уверени в доброто бъдеще хора, в седесарски гей-бардак, но и ликвидираха и прогониха над 2 милиона души. Живков пропъди няколко десетки хиляди турчеещи се рязани манафи, оказа се че е бил прав.

2019.12.09 | 10:28

3

ВСИЧКИ ОТ ПОКОЛЕНИЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СИ ОТИВАТ ДНЕС

2019.12.09 | 10:32

4

Социалистическата епоха си отиде. Отдавна трябваше да си отиде.

Иван

2019.12.09 | 10:40

5

ДЕМ ти циганска!

Добави коментар

Водещи новини