Общинари в лют спор кой подлъга столичани

  • 07 декември 2019 11:06

  • 2745
  • 3
Общинари в лют спор кой подлъга столичани
© БНТ

Разгорещен дебат си спретнаха общинските съветници Георги Георгиев от ГЕРБ и Калоян Паргов от БСП. Двамата спореха за вдигането на данъците за автомобилите в София.

Георги Георгиев бе категоричен, че увеличението на налога за старите коли цели да се установи мярка за намаляване замърсяването на въздуха.

"Увеличенията съвсем не са толкова драстични, дори бяхме критикувани, че за някои автомобили са символични - между 4 и 7 лв., до 30 или 40 лв. Доколкото се касае до концепцията "Замърсителят плаща повече", идеята тук е следната: автомобилите, които са до 100 конски сили, за тях данъкът по отношение на мощността няма да се променя", каза той.
Калоян Паргов от БСП обаче му опонира, че данъците не се вдигнат по този начин - преди Нова година. Той настоя, че мнозинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет е подлъгало гражданите.

Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но трябва воля, за да се справим с проблемите на града

"Ако искаме да стимулираме хората да карат по-екологични автомобили, говорим за такива след 2010 година, ние като институцията Столична община можем заедно с банковите институции да търсим стимули за кредитни линии, които да са при преференциални условия, да стимулират хората да си купуват нови автомобили", каза Паргов пред БНТ.

Паргов бе категоричен, че БСП не би направила такова нещо. Това пък предизвика възмущението на Георгиев, който смята, че не трябва да се използва популизъм.

"Не, не, няма нужда да ми обяснявате. Подходът на социалистите е на 1 януари да няма нито един лев, но това е грешен подход", каза Георгиев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2745 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2019.12.07 | 12:52

3

От 3 до 40 лв. не е много, особено ако това спомогне за по-чист въздух. Но защо няма увеличение и за автобусите и камионите. А за дизеловите трябва да е най-голямо увеличението.

2019.12.07 | 12:17

2

a zashto pederasi i grobarski podlogi danacite samo na kolite na horata a istinskite zamarsiteli avtobusite i kamionite ne plashtat zashtoto plashtat komisionni na ciganskiat premier za da rabotiat.

2019.12.07 | 11:50

1

Както винаги, на глава добитък.

Добави коментар

Водещи новини