Кристиан Вигенин за партийните субсидии: Няма никаква договорка с ГЕРБ

  • 06 декември 2019 17:52

  • 415
  • 4
Кристиан Вигенин за партийните субсидии: Няма никаква договорка с ГЕРБ
© Пресцентър на БСП

Омръзна ми от интригите на ДПС. Внушават някакви сделки, уговорки, а всичко стана пред очите на медиите и гражданите. Ние направихме предложението ясно и открито и инициирахме разговор с всички политически сили, така че не сме правили никакви договорки с ГЕРБ. В нито един момент не сме променяли нашата позиция, не сме търсили и задкулисни сделки. Това заяви в студиото на ''Лице в лице'' по bTV народният представител от БСП Кристиян Вигенин във връзка с увеличението на партийната субсидия от 1 на 8 лева.

,,Къде беше сделката? От ДПС твърдяха, че ГЕРБ няма да влезе в залата, за да гласува, но това не се случи. Ситуацията с единия лев субсидия и позволяването на партии да бъдат финансирани от олигархията беше резултатът от сделката между ГЕРБ и ДПС. Смятам, че от БСП достатъчно ясно защитихме необходимостта от увеличението на субсидията, защото за една демокрация е важно опозицията да може да функционира нормално'', допълни Вигенин.

8 лв. партийна субсидия за 2020 г., реши парламентът

Той посочи, че след коледните празници БСП ще инициира разговори по промяна в законодателството, с които да бъде забранено финансирането на партиите от юридически лица.

По думите на депутата референдумът за намаляване на партийната субсидия не е бил задължителен, а освен това е липсвала и разяснителна кампания.

,,Поддадохме се на популизма и ГЕРБ, и БСП. Тук ние сме виновни. Трябваше да обясним на хората колко е важно политическите партии да не зависят от парите на олигархическите кръгове'', коментира той.

Относно последното напрежение между България и Русия за забавянето на ''Турски поток'' Вигенин отбеляза, че подобни искри не са в интерес на нормалните отношения между двете страни.

Путин: България умишлено протака продължението на "Турски поток"

,,Да, има известно забавяне на ''Турски поток'' - нещо, за което призна и самият премиер, но е важен крайният резултат. Вероятно руският президент е имал известни притеснения след провала на ''Южен поток'' и посещението на Борисов във Вашингтон. За нас е важно да се реализира ''Турски поток'', защото България има нужда от този транзит, от тези доставки на газ, така че това е в интерес на България и Русия'', завърши Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

Novini.bg
415 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.12.06 | 18:10

1

da bre otkroven pederas posoci mi mkoga grob i bsp sa glasuvali zaedno samo vav tozi slucai za da prodaljite savmestnoto si ograbvane na naroda.

????

2019.12.06 | 18:49

2

"Другарю-господин" Вигенин,КОЛКО е членската Ви маса? КОЛКО ПАРИ събирате от НЕЯ? ЗНАЕ ли НЯКОЙ? КОЙ е той? Може би ""математика" Константинов?! ОТГОВОРЕТЕ!!! А,може би това е "фирмена ТАЙНА"?! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

2019.12.06 | 20:35

3

ЛЪЖЕШ МЪРШО, ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА РУСКА ГАЗ.

2019.12.07 | 13:43

4

педал

Добави коментар

Водещи новини