ДПС: Вчера станахме свидетели на абсолютно политическо лицемерие и задкулисие

  • 06 декември 2019 16:16

  • 1335
  • 5
ДПС: Вчера станахме свидетели на абсолютно политическо лицемерие и задкулисие
© Кадър - Нова телевизия

В парламента вчера стана едно абсолютно задкулисие. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ разкри тази договорка между БСП и ГЕРБ, но пак станахме свидетели на политическо лицемерие.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия депутатът от ДПС Джевдет Чакъров, който коментира темата за партийните субсидии. "Това, което стана вчера, не касае само нас, а касае целият политически живот. Ние винаги сме казвали, че субсидията трябва да е държавна и да бъде в такива размери, които да гарантират демократичното съществуване на всяка една партия. 8 лева субсидия е изгодна само за големите партии. Тя не е достатъчна за нормалния политически живот на малките и средни партии. Нашата визия, че е трябва да има дебат. Той не се състоя за съжаление. Всички партии трябва да съществуват и функционират нормално. Вчера бе наложена позиция на силата, която обслужва двете партии. Вчера имаше и нарушение на всички закони и правилника за работа на парламента. Ние искаме да има адекватност по отношение на финансирането на политическите субекти. В случая не можем да говорим за победени и победители. Трябва да проведем разговори. Нашето искане е финансирането да бъде прозрачно. Всичко трябва да бъде изчистено и от държавата да се опускат достъчно средства", категоричен бе Чакъров.

8 лв. партийна субсидия за 2020 г., реши парламентът

"Дали президентът ще наложи вето, това е негово право и негово решение. Вчерашното решение не облагодателства дори и така наречените Патриоти. То е добро само за двете големи партии. Интересно е, че по отношение на пенсиите нямаше такова съглашетелство и "коалиция". Трябва да има принципи и морал. Трябва да осигурим правилното разходване на тези пари, защото те идват от всички нас", завърши депутатът от ДПС. 

ДПС: ГЕРБ и БСП имат договорка за партийната субсидия

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1335 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.12.06 | 19:59

5

На 5,5 мил граждани има прекалено много партии и парламентаристи немислите ли господа. Време е да останат най много три партии и 100 човека парламент. Всички се бутате на голямата пара и лежачка,на гърба на отрудения и мизерстващ народ.

2019.12.06 | 18:56

4

А,Вие "другари-господа",ЗАЩО НАПУСНАХТЕ и НЕ гласувахте?! КАКВО се опитвате да СКРИЕТЕ? Що за "партия" Сте Вие? НАРОДЕ????

123

2019.12.06 | 18:23

3

Поредно отвличане на внимание от много по-важни неща

Снайпер

2019.12.06 | 17:49

2

Хора, държавата ни обяви война с поредицата противонародни безобразия! Обръщам знамето на обратно в знак на протест!

шопендар

2019.12.06 | 16:39

1

7КОГАТО ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ВСИЧКИ СТЕ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ

Добави коментар

Водещи новини