Вигенин: Лошо е, когато се стигне до изгонване на дипломати

  • 05 декември 2019 14:48

  • 463
  • 3
Вигенин: Лошо е, когато се стигне до изгонване на дипломати
©

Лошо е, когато се стигне до подобно изгонване на дипломати, коментира Кристиан Вигенин от БСП пред журналисти в парламента обявяването за персона нон грата на български дипломат в Москва. Той обаче подчерта, че това е стандартна практика, която често се прилага.

Реципрочно страната, чийто дипломат е изгонен, прави същото, поясни той. Но, отбеляза Вигенин, който беше външен министър в правителството на Пламен Орешарски, самият факт, че се стига до подобни отношения между двете страни, изявленията от вчера на руския президент за "Турски поток", означава, че има проблем. Смятам, добави той, че отговорът на министър-председателя Борисов не беше достатъчно премерен и ясен по отношение на ангажимента му към строителството на "Турски поток".

МВнР: Русия обяви за персона нон грата български дипломат

Призоваваме и министър-председателя, и правителството като цяло да направят внимателен преглед на ситуацията в отношенията между България и Русия в момента като цяло и да се опитат да ги нормализират, да видят къде са допирните точки и взаимноизгодните стъпки, които могат да бъдат направени, а не да се задълбават допълнително в посока засилване на напрежението и конфликт между двете страни, призова Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

БТА
463 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.01.26 | 13:00

3

Жалко и тъжно ,Как е възможно да се допуснат подобни отношения ,точно с Русия ?

Ами вашите

2019.12.05 | 15:27

2

Ами вашите в Русия го изгониха! Защото не им играем по гайдата, нали?! Само руски потоци, руски централи, руски коли и техника и руско оръжие трябва да купуваме! Руски самолети и танкове да поддържаме! Руска водка да пием и руски език да изучаваме и говорим! Това ли трябва да правим, за да ни зачитат? Егати империята неусъвършенствана! Да не сме 18 век?

2019.12.05 | 15:17

1

Вигенин е платен руски агент.

Добави коментар

Водещи новини