Изменя се Наредбата за условията и реда на управление на средствата от Фонда за безопасност на движението

  • 04 декември 2019 13:13

  • 256
  • 0
Изменя се Наредбата за условията и реда на управление на средствата от Фонда за безопасност на движението
© Novini.bg

Министерският съвет прие промени в Наредбата за условията и реда на управление на средствата от Фонда за безопасност на движението, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Необходимостта от тези изменения е обусловена от приетия Правилник за състава, финансирането, функциите, задачите и реда за осъществяване на дейността на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, чиито председател е ръководителят на Държавната агенция „Безопасност надвижението по пътищата“. Това от своя страна детерминира потребността от създаването на нов механизъм за изпълнение и по-добро оперативно управление на процедурите, свързани с дейността по управление фонда. Целта е усъвършенстване на нормативната уредба за условията и реда за управление на средствата от Фонда за безопасност на движението.

Вижте колко са опасните пътища у нас

Същевременно в документа са заложени и стъпки за целенасочено обучение на децата, чрез които да се формира поведение и култура за безопасно участие в движението по пътищата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини