Бурни страсти в парламента, наказаха Спас Гърневски 

  • 04 декември 2019 09:18

  • 4396
  • 42
© Булфото (архив)

На председателски съвет е обсъдено поведението на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Той ще бъде наказан с порицание. Това обяви в началото на днешното пленарно заседание председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Припомняме, че вчера в пленарната зала от страната на управляващите се чу скандиране: "Червени боклуци", след като БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна. По-късно заседанието беше прекратено. 

Самият Гърневски обясни, че през целия вчерашен ден е имало провокации и обиди по време на обсъждането на бюджета на държавата. 

Докато Гърневски говореше от трибуната днес пък в пленарната зала се чуваха освирквания, предаде репортер на Novini.bg.

БСП и "Атака" спретнаха лют парламентарен скандал

"Призовавам ви спокойно днес и утре да приемем бюджета на държавата. Ако някой се е почувствал засегнат, се извинявам", каза Гърневски.

Въпреки че Караянчева обясни, че това е първо нарушение на депутата, затова за него ще има само порицание, от БСП поискаха Гърневски да бъде отстранен от заседанието.

Депутатите приеха рамката на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

След разразилите се бурни страсти по повод наказанието на Гърневски председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на свика извънреден председателски съвет.

Тя покани председателите на всички парламентарни групи в кабинета си, за да се разберат как ще продължи днешното пленарно заседание.

"Направихме всичко възможно днес на председателски съвет да възстановим диалога в пленарна зала", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната трибуна. "Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджет на държавата. За нас като управляващи това е изключително важно, защото носим отговорност за приемането на този закон. Разбирам, че колегите от опозицията са решили по всякакъв начин да пречат. Могат да се намерят много поводи от всяка страна на залата, че са наричани с различни обидни епитети. Не може една парламентарна група да налага наказание. Вербалното обръщение е не по-малко тежко като обида от физическото, което направихте вие вчера с присъствието на тази трибуна", заяви Дариткова. 

Депутатите гласуват окончателно бюджета за догодина

Павел Шопов от "Атака" пък коментира, че парламентът се занимава с несъществуващ проблем. "Вече 20 години има и червени  боклуци, и сини такива. Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм с наказанията?!", заяви той.

Шопов смята, че народните представители не трябва да влизат в такива дребнавости. От БСП обаче са категорични, че са обидени от поведението на Гърневски.

След приключването на председателския съвет Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на обяви, че на него не е постигнато единодушие за наказанието на Спас Гърневски и то остава порицание. "Извинението, което той направи от трибуната сеприема от една част от председателите на парламентарните групи. Хубавото е, че се разбрахме за едно. Оттук нататък от залата да отсъства езикът на омразата, да не се използват обидни квалификации и за всяка лично аз поемам ангажимента да наказвам народните представители с цялата строгост на правилника", посочи още председателят на Народното събрание.

Парламентът продължава с обсъждането на второ четене на Законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
4396 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
гл. шеф.

2019.12.04 | 11:41

41

до. българия. от гл шеф на тайно разузнаване до. цялото правителство. на българия. умолявамеви данесе занимавате с нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник„10. ремен нищо не вписва него термозете. гласувайте как по скоро ще освободите румен. 10г термози срещу румен. срамота. с лъжи и рушвети искат да вкарат румен в ареста. полицията в гр. кюстендил щея съдиме. за взимане на рушвети. всичко е заснето. полицията щяла да вкара румен в ареста и като го пуснат щели даго отвлечът. и убият и щели да кажът че румен сам се е убил. срамота. полицията преди време каза на румен дасе убие. вие правителството сте наредили. румен на никой не е направил нищо. срамота. ние сме с мнение че всички убити ги убиват полицията. срам и срам за българия.

кк

2019.12.04 | 16:19

42

Ходи на училище, мангал.

антибългари

2019.12.04 | 11:34

40

Тука един крепостен е налазил сайта и цвъка, цвъка гадно.

Слава на Русия

2019.12.04 | 11:21

37

Ала вълни нови от орди дивашки
гълтат, потопяват орляка юнашки...
0ще миг - ще падне заветният хълм.
Изведнъж Радецки пристигна със гръм.

прав ти път

2019.12.04 | 11:33

39

Айде, изнасяй се за Сибир, родоотстъпнико!

2019.12.04 | 11:27

38

САЩ НИ ОСВОБОДИ ОТ РУСКО РОБСТВО

2019.12.04 | 09:52

9

Изглежда Бойко тайно е в съюз с червените боклуци.

2019.12.04 | 11:19

36

Изглежда пак си се развързал,объркал хаповете и пак си дъвчеш памперса и вониш

Русия, нашата посестрима

2019.12.04 | 11:16

35

Кат Русия няма втора,
тя е първа на света,
тя е нашата опора,
тя е нашата сестра.

2019.12.04 | 11:16

34

На лице е отдръпването на България от комонистите.Първо България е във ЕС второ България е във НАТО после Българският народ има пълната свобода дасе движи и живее почти във целият свят.Но най много има заслуга ПП ГЕРБ и Министър Председателят на Република България Бойко Методиев Борисов.Гн Премиера Бойко Борисов е силно тачен от Европейските и Американските лидери.Бойко Борисов е най голямата сила във Европа .Само ПП ГЕРБ защото нищо неможе дасе строи без ГЕРБ и нищо не може дае спре .

2019.12.04 | 11:14

33

САЩ, САЩ НИ ОСВОБОДИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО СЪВЕТСКО РОБСТВО!

2019.12.04 | 11:14

32

САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ НА САЩ ПРОВАЛЕН ОТ РУСИЯ

Вазов, поетът на народната любов към Русия

2019.12.04 | 10:28

28

И от далечната Камчатка,
та чак до финските моря
свещена мълния засвятка,
един се вик разчу : „Ура!“

Фатал

2019.12.04 | 10:40

31

Абе кво те боли фара за Русия, да не си руснак!? Братушки ама дадоха Македония на Тито, който после им cpa в устата (както всички трябва да постъпват с блядовете). Сега плащаме най- скъпия братски газ и жожето Путин ви cpaв русофил ските усти. Сещаш ли се от къде е тръгнала според него кирилицата? От македонските земи. Но иначе сме братушки да.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини