Елена Йончева: Аз съм и винаги съм била против санкции срещу Русия

  • 03 декември 2019 15:02

  • 1020
  • 6
Елена Йончева: Аз съм и винаги съм била против санкции срещу Русия
© Булфото (архив)

Аз съм и винаги съм била против санкции срещу Русия. Това каза Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, относно някои фалшиви новини, че е гласувала за санкции срещу Русия и за ратификацията на Истанбулската конвенция, съобщиха от пресофиса на Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в.

„По въпроса за санкциите срещу Русия съм изказвала многократно позицията си, че те трябва да отпаднат, защото носят ущърб и на двете страни и са неефективни. Проблемите трябва да се решават в диалог, а санкциите прекъсват ефективната комуникация. Но да уважаваш народа на една държава не означава да си безкритичен към нейното управление. Против съм политическо мотивирано преследване на магистрати, на съдии от друга държава. И вярвам, че тази позиция трябва да се отстоява“, посочи тя.
Елена Йончева: В мой интерес е да се свали имунитетът ми
„В резолюцията на ЕП относно действията на руската прокуратура срещу съдии, следователи и прокурори от Литва, участвали в разследването на трагичните събития от 13.01.1991 г. се реагира на опасен прецедент, недопустим според “Основните принципи на независимост на съдебната власт” на ООН, както и на договорите за гарантиране на зачитането на принципите на правовата държава на ЕС“, коментира Йончева.

„Считам, че завеждането на наказателни производства от една държава спрямо магистрати от друга страна е недопустим натиск в опит да се окаже въздействие върху обективността на решенията им на една суверенна държава. Подобен прецедент може да се окаже много опасен и да бъде използван и срещу други държави, включително и срещу България. Като представител на България в ЕП, аз виждам своята роля да защитавам интересите на моята страна“, добави тя.

„Само единна позиция на държавите от ЕС могат да бъдат защита срещу подобни опасни практики. Това явно се разбра и от гласуването в ЕП, където осъждането на подобни действия беше подкрепено от 492 депутата при 43 против. Резолюцията има предупредителен характер и не съдържа предложение за нови икономически санкции срещу Русия“, посочи евродепутатът.

Йончева: Нужни са конкретни мерки срещу реалната заплаха от нова бежанска вълна към Европа

„Отхвърлих и ратификацията на Истанбулската конвенция. Гласуването “въздържал се” във всеки един парламент, включително и в ЕП, не означава подкрепа. Не подкрепям ратификацията на ИК поради нееднозначното тълкуване на определени текстове в нея, но съм убедена, че трябва да се използват всички възможности за защита на жените от домашно насилие“, завърши коментара си Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1020 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ИВАНЧО

2019.12.11 | 10:04

6

Въ
рви при Путин,щом си против санкциите срещу Русия!Той ще те поэлати!Какво търсиш в Европейския

парламент?

БСП

2019.12.03 | 16:38

5

ЛЕНЧЕ САМО СЕ ИЗЛАГАШ АМА КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА.СРЕШИ СЕ ИЗМИИ СЕ МАЛКО И СТИГА РЕВА

cgnj

2019.12.03 | 16:13

4

Тая грозна вещица е тотално деградирала руска свиня!!!

Манев

2019.12.03 | 15:43

2

Това е видно, но се аргументирай, не е ли Русия гладна за ново влияние и територии или под формата на освободителка се намества на мястото на поробителя? Еленке, не сме вече заблудените душички които славеха "велика" Русия са щяло и нещяло. Вече сме достатъчно информирани за безкрайния апетит на по силния.

Карлуково

2019.12.03 | 15:52

3

винаги си добре дошъл при нас ние ще се опитаме да ти помогнем максимално вземи и твоите приятели тролове искаме да помогнем и на тях

2019.12.03 | 15:08

1

Бъдеща затворничка

Добави коментар

Водещи новини