Всички смени на министри в кабинета ''Борисов'' 3

  • 03 декември 2019 13:24

  • 1816
  • 1
Всички смени на министри в кабинета ''Борисов'' 3
© Novini.bg

Novini.bg публикува справка на случаите, в които министри и зам.-министри от третия кабинет с министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са депозирали своята оставка.

29 ноември 2019 г.
Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Той е заменен от поста от Деница Сачева, която от своя страна е освободена като зам.-министър на образованието. Припомняме, че през лятото на миналата година Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  подавa оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания. Оставката е приета от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след разговор между двамата. Ден по-късно обаче премиерът съобщава, че Петков остава на министерския пост, защото той се справя добре и майките на децата с увреждания го харесват.

23 март 2019 г.
Заради скандала с апартаментите на управляващи министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 подаде оставка, която премиерът прие. По-късно по негово настояване с поста си се раздели зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

След бурни дебати избраха Деница Сачева за социален министър

16 ноември 2018 г.
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в кабинета ''Борисов'' 3 подаде оставка след 26 дни протести на майките на деца с увреждания след негово изказване от 19 октомври, в което той ги нарича ''кресливи жени с уж болни деца''.

31 август 2018 г.
Трима министри - Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета (министър на транспорта), Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е (министър на регионалното развитие) и Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 (министър на вътрешните работи) подават оставки. С този свой акт тримата министри поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге на 25 август, отнела 20 живота. Вината на тримата министри се дължи на това, че не са взели мерки, за да предотвратят инцидента. Оттеглянето им е поискано от премиера по време на извънредното заседание на правителството.

30 октомври 2017 г.
Министърът на здравеопазването проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. подава оставка, която премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г приема. Решението на Петров идва ден, след като е излъчено медийно разследване, уличаващо министъра, че като шеф на ВМА е сключил договори за близо 1,6 млн. лв с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете. Единствените две поръчки, печелени от въпросната фирма, са били само във ВМА и само по времето на Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г.. Обществените поръчки са спечелени от компанията, която даже не е била регистрирана по БУЛСТАТ. Случаят е отразен в одитен доклад, но прокуратурата е отказала да образува наказателно производство.

Последвайте канала на

Novini.bg
1816 1

Коментари 1

Добави коментар
Страхил Иванов

2019.12.03 | 14:07

1

А аз съм несменяем в ДАИ-Видин. Псуват ме, че съм белоградчишки селтак, ама без мен закъде? Обичам си работата (и хомо ласките). Аз си падам по "тихите" игрички. С колегите от ДАИ-Видин често оставаме след работа, за да се шибаме яко в стаята. Ох, че кеф!

Добави коментар

Водещи новини