Цветанов пред NOVINI.BG: ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива

  • 02 декември 2019 09:43

  • 7258
  • 40
© Novini.bg

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е български политик, бивш заместник-председател на ПП ГЕРБ. През септември 2019 година той създава Евро-атлантическия център за сигурност.

Каква е била 2019 година за него, какъв е анализът му за изминалите избори за евродепутати и местна власт, каква е силата на политиката, колко опасни са фалшивите новини за демокрацията ни, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в интервю за NOVINI.BG.

„Хубавото е в живота, че не можеш да начертаеш всичко, но това, което си говорихме преди година, общо взето, се изпълни - изпълниха се всички важни стратегически решения в парламента, важните избори за евродепутати и местна власт. При мен обаче се получи една динамика – от ръководна позиция в ПП ГЕРБ вече съм редови член на ГЕРБ и се наложи да начертая пътя си от средата на годината. Хубавото е, че не взимам емоционални решения и когато се концентрирам и анализирам ситуацията, винаги взимам решения с по-дългосрочна перспектива. И точно заради това за мен е изключително удоволствие, че успях да привлека едни достойни експерти и успяхме да създадем Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС).

Това за мен е изключително добро предизвикателство, защото Центърът ще продължи този път, който съм вървял и отстоявал активно в политиката. За мен по-важно е това, което се случва днес, защото това може да направи по-сигурна страната ни“, заяви Цветанов.

Дейностите на ЕАЦС са много ясни разписани в нашия сайт и устав.

Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

Центърът ще се занимава с всички сектори, които са свързани със сигурността – фалшивите новини, енергетиката, хибридната война, трафикът на хора и други, обясни пред NOVINI.BG Цветанов.

На въпрос ще прерасне ли в политически проект неправителствения му проект Цветанов отговори, че смята, че в страната има нужда от един евро-атлантически глас. „Към настоящия момент аз съм редови член на ГЕРБ, не съм пропуснал нито едно събрание на партийната организация. Самият живот ще определи какво ще стане, но към настоящия момент нямам сериозни амбиции и не съм мислил по тази тема“, каза той.

Кристиян Шкварек: Евроатлантическият център за сигурност е обективна и надпартийна организация

„В момента съм се концентрирал максимално сериозно в неправителствения сектор. Искаме да направим подвижни семинари и да не отричаме всичко, което се е случило през последните години. В тази връзка ще се състои кръгла маса. Това ще е първото събитие на ЕАЦС. То ще се състои на 3 декември в 18.00 часа в зала „Мусала“, където заедно с представители от Центъра и други ще говорим за това къде бяхме, къде стигнахме и какво ще искаме да се случи занапред. 15 посолства заявиха желание за участие“, обяви ексклузивно Цветанов пред NOVINI.BG.

Той направи и един бърз прочит на двата вота, които отминаха.

„Бяха постигнати две цели. ГЕРБ стана първа на евровота. На местните избори ГЕРБ също е първа политическа сила. Но всички партии направиха анализи, че са постигнали висок резултат и са удовлетворени от това, което се случи. Нямаше обаче политическа сила, която направи обективен анализ. Всеки заяви, че се е представил добре и никой не коментира допуснатите грешки. Аз не смятам, че е коректно да влизам в тези детайли. Но мога да отчета, че ГЕРБ има загуба от 2015 година с около 150 000 гласа. Нека да не забравяме, че в тези местни избори ГЕРБ участва в коалиция с няколко партии, като основен партньор бе СДС.

,,Всеки да си направи извода. Загуба имаше и в София, в големи градове. Това може да бъде променено с активен диалог“, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

На въпрос той участва ли в подобен диалог Цветанов отговори, че общува само с първичната организация и с колеги из страната, с които има изградено доверие.

„Аз смятам, че е по-добре на по-късен етап да се направи анализ и да се установи дали има диалог, обективност, дали всеки един носи отговорността си. Мога обаче да направя един извод от цялостната ситуация след евроизборите и местния вот. След местния вот се вижда, че парламентарната опозиция в българския парламент не е в състояние да предложи алтернатива и точно затова изборният резултат, който беше регистриран след изборния процес, се вижда, че днешното управление е без алтернатива към настоящия момент. Днешното управление обаче има насреща си една извънпарламентарно представена общност, която иска да се генерира някаква алтернатива. В момента, може би заради процесите, които има в БСП, не могат да се формулират правилните алтернативи и това дава възможност ГЕРБ да допуска все повече и повече грешки. Много по-работещо е едно управление, когато има сблъсък на идеи“, каза Цветанов.

В момента правителството е стабилно, нямат видима алтернатива, отбеляза категорично той.

Според него всяка една проба-грешка е капка, която влиза в негативното поле на ГЕРБ и ще изиграе лоша шега на партията при едни следващи парламентарни избори.

„Точно това трябва да бъде основен акцент: когато се взима едно решение, то трябва да бъде достатъчно добре обосновано“, заяви той.

Цветанов сподели още, че не смята, че може да се получи искра от политическия проект на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, защото вижда повече популизъм.

Като експерт Цветанов коментира и фалшивите новини:

„Фалшивите новини изиграха съществена роля, основният заподозрян е руската страна, която иска да има дестабилизиран Европейски съюз. Знаете какви бяха скандалите в много европейски страни. За борбата с фалшивите новини трябва да се търси и държавата. С фалшиви новини, с хибридни атаки може да се застрашат устоите на демокрацията, на единството на ЕС. Всеки един, когато съобщава определени данни, те трябва да бъдат проверени и да могат да бъдат проверими. Затова обективните медии, каквато е и медията NOVINI.BG, трябва да противодействат на фалшивите новини“, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Цветанов обсъди дейността на ЕАЦС с Антонио Лопес

На прага на новата 2020 година той заяви, че най-важното е да се отделя повече време на близките хора.

„Чак в средата на 2019 година видях семейството си и през лятото не стоях на телефона си, а имах възможност да се насладя на прекрасната си съпруга и трите си дъщери“, каза пред NOVINI.BG Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Цялото интервю на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председател на ЕАЦС, пред NOVINI.BG може да гледате и ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
7258 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
1950

2020.02.10 | 11:39

40

В Цветанов е надеждата за свестна дясна партия !

2019.12.02 | 15:16

33

ЦВЕТАНОВ ПРИВЛЕЧЕ ИСТИНСКИ ЕКСПЕРТИ НЕ ЧЕРВЕНИ ДЪРТАЦИ ОТ БАН.

баба ви Гицка чистачката

2019.12.02 | 17:22

39

А кой е бе Мурджо, твоя идол Цветанов !?
Баща му е бил шофьор на бай ти Тодор,
а самия той със своето "висше" образование
на физкултурен деятел от средно ниво,
е разнасял папки като деловодител из коридорите
на МВР /благодарение на връзките на баща му/

2019.12.02 | 17:20

38

Абе, ненаялия се физкултурник, кажи колко апартамента още искаш, да ти съберем пари и да мирясаш, та да оставиш държавата намира да се опита да се измъкне от калта, в която основно ти и господарите ти от САЩ я набутахте?!?!?

САЙТА НА МАФИЯТА

2019.12.02 | 16:47

37

И ВЕЧНИТЕ МУ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОЙТО НЯМА КОЙ ДА НАКАЖЕ.

кой

2019.12.02 | 16:12

36

Имам сериозни съмнения, че Цветанов беше човекът на ДС в ГЕРБ, турнат там да надзирава Боко. А че е милиционер няма съмнения - вижте го, чуйте го... но не се опитвайте да го разберете.

да

2019.12.02 | 16:10

35

Анал-изаторът Цвъ Цвъ анал-изира.

С една дума

2019.12.02 | 15:29

34

ЧиФуТ

2019.12.02 | 15:04

32

БРАВО ЦЕЦО! ЩОМ ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ РЕВАТ ЗНАЧИ СИ НА ПРАВ ПЪТ!

телевизията

2019.12.02 | 14:32

31

Я кажете на витоша има ли сняг

2019.12.02 | 14:13

30

Нобел, веднага! Това е епохално откритие, сентенция с общочовешко значение...

Добави коментар

Водещи новини