Иван Нейков за оставката на Бисер Петков: Той беше свой сред чужди

  • 02 декември 2019 07:50

  • 2534
  • 1
Иван Нейков за оставката на Бисер Петков: Той беше свой сред чужди
© Кадър: БТВ

Постът на социалния министър е един от най-ветровитите. Явно проблемите са се натрупали, за да се стигне до смяната на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Това каза директорът на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър Иван Нейков в ефира на БТВ.

„Вероятно до смяната му се стига след комплекс от причини. Има много натрупани проблеми в социалната политика, които министърът се опита да реши, които министърът се опита да реши, но не успя. Затова беше нужно да има огромна подкрепа от правителството“, заяви председателят на синдиката на социалните работници към КТ "Подкрепа" Кремена Атанасова.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  беше свой сред чужди“, добави Нейков.

Борисов: Министрите в кабинета не искат да работят с Бисер Петков, Деница Сачева ще е новият социален министър

„Големите проблеми се решават с много пари и навременни мерки. Министър Петков не срещна подкрепа от останалите министри“, обясни Атанасова.

„Социалните служби са Пепеляшката на министерството. Там трябва да не се спира стартиралият процес по увеличаване на възнагражденията на социалните работници“, стана ясно от думите на Нейков. "Според мен причина за оставката са опитите да се прави реформа и стопирането ѝ. Вече има много натрупани мълчания в социалната сфера", допусна той.

„В социалната сфера е добре да си супер експерт, но академичният модел не е много добър. Това е огромно натоварване на човека, който е там. Считам, че с огромно облекчение Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  ще си тръгне от поста“, прогнозира Нейков.

„Деница Сачева е позната в социалната сфера. Дано си дава сметка в какъв горещ стол сяда“, каза още той.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тоя дървен философ

2019.12.02 | 10:01

1

има предвид че Бисер Петков е бил от конку.рентна на ИПОН групировка? Щото всички в мутро-седесарското правителство а мафиоти. Путин ще ви разкаже играта, седесарски боклуци.

Добави коментар

Водещи новини