Фандъкова: Политиците трябва да слушат повече експертите

  • 30 ноември 2019 09:34

  • 890
  • 14
Фандъкова: Политиците трябва да слушат повече експертите
15 80дни
© Булфото (архив)

Убедена съм, че ако ние политиците слушаме повече експертите, хората, които работят и знаят какво трябва да се случи, ще има по-голям успех за цялото общество. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

„Във Вашата работа като кметова и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобрявани на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло“, каза Фандъкова.

Фандъкова ще се включи в залесяването на Новата гора на София

„Здравето е най-важният ресурс за хората, а превенцията е инвестиция в най-ценния капитал. Известно е, че успешните лекари са много активни в подкрепа на обществото като цяло. Искам да благодаря на всички присъстващи тук български лекари за активната им роля за развитието на нашия град“, допълни тя. „Специално искам да благодаря на проф. Иво Петров, който преди съвсем кратко време поканих да си включи в работата на града. Той го направи с готовност и в изключително напрегнатото си ежедневие винаги намира време да работи за това нашият град да се превърне в едно по-добро място“, подчерта Фандъкова.

„Днес медицината се развива изключително бързо с помощта технологиите, дигитализацията и комуникациите. Има все повече нови възможности за диагностициране, за лечение. Възможности, които дават по-добър шанс за живот на хората. Но също така е много важно, че технологиите дават възможност на лекарите, независимо в кой град и коя държава се намират да работят така, че да се запознават веднага с иновациите и със световните тенденции. Вярвам, че през следващите години иновациите и научните открития ще се фокусират върху човека“, каза още тя.

Никой политик не очаква, че когато предложи непопулярна мярка тя ще се приеме охотно от обществото", каза кметът на София  пред журналисти.

„Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух ще подкрепят дори и непопулярните мерки затова по-замърсяващите, по-мощните коли да плащам малко повече отколкото досега. Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите да подкрепят. Очаквам това да се случиш в столична общински съвет“, подчерта Фандъкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
890 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Моиуес

2019.11.30 | 13:46

14

Като я видя тази крадла и ми се повръща.

крадлива

2019.11.30 | 13:09

13

учителко проста ,вие трябва да слушате народа а не даси правите свояволия.

крадлива

2019.11.30 | 13:07

12

учителко проста ,вие трябва да слушате народа а не даси правите свояволия.

2019.11.30 | 12:57

11

В нормалните държави кметове на големи градове са архитекти или инженери а при нас една учителка която е послушна марионетка на Борисов

smeh

2019.11.30 | 10:55

7

От 10 години милата Фандъкова нищо не може да направи.Бездомните кучета вече ги знам по физиономия ,разбитите тротоари и репертоара от ловене на снежинки до ловене на прашинки всичко е едно и също. Не е лошо да се дигнат с Бойко да идат до Москва да видят чистота да проверят има ли кучета,прах и дупки. Иначе кочината в която превърнаха София ще е дом за нас.

От ГЕРБ и ОП

2019.11.30 | 12:09

10

един от тях не излезе да каже точно ясно и правилно откъде се вадят бездомните кучета в България а именно се вадят от циганските махали всяко едно бездомно куче България идва от циганския квартал това не е ли е ясно вече на тия нашите управници че трябва да спрат и да забранят циганите да гледат кучета

2019.11.30 | 11:51

9

ДА ПЛАЩАТ НА ЕКСПЕРТИ НЕ НА ТРОЛОВЕ АКО ГО ИСКАТ

2019.11.30 | 11:42

8

НЕ, В УПРАВЛЕНИЕТО ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ЕКСПЕРТИ - РЕАЛНИ. А НЕ ГЛУТНИЦИ ПОЛИТИЦИ КОИТО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ БЕЗПЛАТНА ЕКСПЕРТНА ПОМОЩ И ПОСЛЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА УТРЕПАНИ КОГАТО ОБЪРКАТ ЕКСПЕРТНИТЕ СЪВЕТИ. В УПРАВЛЕНИЕТО РЕАЛНИ ЕКСПЕРТИ, НЕ ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ СЪС СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ХАЛЮЦИНАЦИИ.

2019.11.30 | 10:52

6

shto mi se struva grobarski bokluk tce ne slushate ekspertite a slushkate ciganskiat vi premier i rezultatite sa ocevadni ot slushkaneto na negramotnika procel samo vinetu.

2019.11.30 | 10:28

5

Докато не си отиде социалистическото поколение нищо няма да се оправи.

2019.11.30 | 10:01

4

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕКСПЕРТИ СА 80 ГОДИШНИТЕ СТАРЦИ ОТ БАН, КОИТО ИМАТ СПОМЕНИ ЗА СОЦА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО. И АКО СЛУЧАЙНО НЯМАТ СИ ИЗМИСЛЯТ.

Добави коментар

Водещи новини