Кирил Ананиев към БСП: Вече не се обръщайте към мен с "уважаеми г-н министър", защото не го чувствате

  • 29 ноември 2019 12:18

  • 4943
  • 10
© Булфото (архив)

Въпросът с лечението на децата не бива да се политизира. Няма да остане дете, което да бъде лишено от медицински грижи.

Това заяви от трибуната на парламента министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, по повод проблемите с детската болница. Министърът участва днес в парламентарния контрол, но преди да започне да отговаря на депутатските въпроси отново беше призован от БСП да бъде изслушан за детската болница. "Вече отхвърлихте предложението на ПГ на БСП да бъде изслушан министърът на здравеопазването. Днес, сега в този момент, тъй като проблемът е спешен. Спешната болница за деца не работи г-жо Дариткова и министърът е тук. Вие се опитахте да го скриете, но той е тук. Призивът ми е да дадете възможност, въпреки отказа на управляващите от ГЕРБ, да бъде изслушан министъра, да бъде запознато българскотпо общество“, каза Георги Свиленски. Припомняме, в началото на днешното заседание избухна сериозен скандал между председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по същата тема. 

Караянчева към Драгомир Стойнев: Спри да ми тропаш по банката, пийни водичка и се успокой

Караянчева отново напомни, че процедурата на БСП е била отхвърлена. "Няколко пъти ви помолих и подсказах да кажете коя точка да отпадне, но вие не го направихте и процедурата отпадна", разясни Караянчева, като все пак покани министърът, ако иска да изложи информация, от което той се възползва. "Искам да се обърна към лявата страна в залата, когато идвам друг път на парламентарен контрол, след тези думи, които отправихте към мен, никога не казвайте "уважаеми г-н министър". Не се обръщайте просто към мен така, защото това не е вярно и така не го чувствате“, заяви министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

"Първо искам да започна с това, че нито болницата се закрива, нито интензивното отделение се закрива, нито Спешният център. Този така наречен спешен център е интензивно отделение има четири легла и три медицински специалисти. Нима една държава като нашата не може да се справи с един такъв проблем с един такъв критичен период. Разбира се, че може. Създадена е пълна организация. Създаден е алгоритъм на действие, комуникация между лечебните заведения“, подчерта министърът.

Министър Ананиев: Нито едно дете няма да остане без медицинска помощ

Той добави, че няма да остане дете, което да бъде лишено от необходимите медицински грижи. Ананиев отчете, че е изпратил комисия, която да направи анализ на капацитета на това отделение. "Още месец май направихме среща при премиера Борисов, дойдоха представители на цялата болница, не само на това отделение. Премиерът ги попита: „Какво ви трябва, за да може да има спокойствие в болницата?“. Те казаха: „Искаме да получим необходимия ресурс, за да покрием необходимия ресурс, за да покрием националните заплати по колективния трудов договор“. Стана ясно, че са трябвали 1 млн. и 700 хил. лв и правителството ги е гласувало", категоричен бе здравният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4943 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
гражданин

2019.11.29 | 15:34

10

Изведнъж и тази мижитурка се направи на мъж..

2019.11.29 | 12:52

1

цялото социалистическо поколение трябва да си замине иначе няма оправия

2019.11.29 | 15:01

9

От властта.

Марешки

2019.11.29 | 14:29

8

Къде е осъдения тапак от Аспарухов стадиона и много падписка имаши колко е тъп като локо демокрацията

Мартин

2019.11.29 | 14:17

7

До този дето е израсъл със соц поколението... това не са социалисти а гладни помияри маями за власт щото са си изяли яденето. Точно те свалиха Живков и объркаха дътжавата.

Правилно,

2019.11.29 | 14:16

6

да се обръщат към него с: "Киро мафиото".

2019.11.29 | 13:56

2

i mnogo pravilno kirilco ne samo bsp a vsicki osvem grob triabva da se obrashtat kam teb sas uvajaema i prodajna grobarska sluga i podloga tova bokluk e nai tocnoto opredelenie za teb.

2019.11.29 | 14:15

5

Пиши на БЪЛГАРСКИ

2019.11.29 | 13:57

3

grobarska podlogo az sam izrasal sas socialisticeskoto pokolenie i nie sas nishto ne sme vinovni tce maika ti te e ocucila grobarski pederas

2019.11.29 | 14:15

4

Пиши на БЪЛГАРСКИ

Добави коментар

Водещи новини