Юнкер хвали художника Борисов, държал негова рисунка в кабинета си

  • 29 ноември 2019 11:40

  • 838
  • 2
Юнкер хвали художника Борисов, държал негова рисунка в кабинета си
© МС

Скица на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г висяла на стената на доскорошния председател на Европейската комисия. Това разкри самият Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в част от своите мемоари, публикувани в авторитетното издание "Политико".

Става въпрос за бързите щрихи, които прави Борисов, опитвайки се да онагледи проекта "Южен поток". Целта на това през 2015 г. е да убеди ЕК за стратегическото значение на проекта за България. Юнкер споделя, че е бил впечатлен от художествените умения на Борисов, затова и по-късно е сложил рисунката в рамка и я закачил на стената в кабинета си.

Борисов: Пожелавам успех на Урсула фон дер Лайен и на новия състав на ЕК

"Рисунките казват толкова много", пише белгиецът.

И определя Борисов като един от най-умелите комуникатори, с когото никога не са говорели на един език, но пък са се разбирали. Нарича го и свой приятел.

"Няколко месеца по-късно ме посети българска делегация, за да продължим дискусията за българския газов хъб. С гордост им показах, че съм разбрал всичко благодарение на отличните умения на техния премиер като художник", пише още Юнкер.

Той прогнозира, че творби на Борисов може да бъдат изложени в някоя българска галерия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
838 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
колчо

2019.11.29 | 11:57

1

Ами,ако знаеше език щеше да обясни!

2019.11.29 | 13:22

2

Нее задължително,въпросът е че се движи гн Премиера в правелна посока .И най важното е че е със целият свят,не както преди 1989 бяхме само със кремъл .Сега и комонистите го харесват Бойко,и те са свободни,но червените са измислили майката муе инкяр(одричането).Комонист и ку..а трудно умира .

Добави коментар

Водещи новини