Цацаров и Гешев в Брюксел, коментират с Емил Радев Механизма за сътрудничество и проверка за България

  • 02 декември 2019 08:28

  • 1134
  • 3
Цацаров и Гешев в Брюксел, коментират с Емил Радев Механизма за сътрудничество и проверка за България
© Фейсбук/Емил Радев

Конференция, посветена на Механизма за сътрудничество и проверка за България, организира евродепутатът от ЕНП и заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Форумът ще се проведе днес, 2 декември в Европейския парламент в Брюксел.

Участие в събитието ще вземат представители на редица български институции – вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, зам.-главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, председателят на Върховния административен съд Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Сред представителите на европейските институции, които ще се включат в конференцията, са българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, директорът от Генералния секретариат на Европейската комисия – Уилям Слийт, както и членове на Европейския парламент.

Емил Радев за оставката на Петков: Очевидно реформите не се случват достатъчно бързо

„Време е за окончателна равносметка относно прилагането на Механизма за сътрудничество и проверка. Смятам, че страната ни е изпълнила отправените препоръки, така че мониторингът трябва да бъде прекратен”, коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) по повод мотивите си да организира конференцията. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ от години отстоява позицията, че въпросният механизъм е пример за двоен стандарт спрямо България, а критериите за проверка трябва да бъдат обективни и общовалидни за държавите в ЕС.

Близо тринадесет години след приемането си в Европейския съюз България и Румъния все още са единствените страни-членки, подложени на мониторинг от Европейската комисия под формата на Механизъм за сътрудничество и проверка. В последния си доклад Европейската комисия препоръчва прекратяване на действието на механизма за България.

Повече подробности очаквайте от живите включвания от Брюксел на репортера на NOVINI.BG.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1134 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
За седесарската кочина България

2019.12.02 | 09:57

1

само проверки, мониторинги и наблюдатели, никой не смята за хора мутро-синята власт, никой им няма доверие, а Путин навря в кyчи г.ъз СДСвинята от Банкя, а да видим сега къде това седесарско лaйно ще намери газ.

Евгени Минчев

2019.12.02 | 10:06

2

Границата на България е предаването 100%

Леле, леле

2019.12.05 | 16:02

3

Като близнаци са тия "горе". Щаповани, излязли от един шприц, една преса. Поредна мазна, противна муцуна управлява граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и представя международно България. Мазни, лъскави от мас и подлост, нагаждачи, авантаджии...

Добави коментар

Водещи новини