Факелно шествие за 100-годишнината от Ньойския договор организира ВМРО в Русе

  • 27 ноември 2019 19:07

  • 817
  • 13
Факелно шествие за 100-годишнината от Ньойския договор организира ВМРО в Русе
© gettyimages

Факелно шествие под наслов "Долу Ньой" по повод на 100 години от подписания на 27 ноември 1919 г. Ньойски мирен договор организира тази вечер ВМРО в Русе.

Началото бе пред паметника на Стефан Караджа, предаде БТА.

Акад. Георги Марков: Последиците от Ньойския договор са видими и днес

Със запалени факли участниците, предвождани от младежи със старинни военни униформи и пушки, преминаха по централната пешеходна улица, за да стигнат до Паметника на свободата. Там символично бе изгорено копие от Ньойския мирен договор, а с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите за свободата на България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
817 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Запознат

2019.11.27 | 19:47

3

Абе комунистическа ПУНДО, вашата гадна Русия искаше да ни раздели на ТРИ и да ни раздаде на Сърбия,Гърция и Румъния, но не я допуснаха,затова го поиска от тях ,съюзниците си.Те го предложиха на Франция и тя се съгласява.Председателстващия Клемансо предлага карта на Европа на която Б--я я няма.САЩ отхвърлят предложението на Клемансо и предлагат карта на която Б--я я има.САЩ ни спасиха. Те единствени не подписаха решенията в Ньой. След ПСВ САЩ са единствения приятел на Б--я. За да ни скарат със САЩ ,Сърбите взривяват посолството им в София.Аман от НЕГРАМОТНИ комунистически идиоти.

до Запознат

2019.11.28 | 07:03

13

А ти какво искаш да беше направила Русия тогава , като в Първата Световна Война , Фердинанд Сакс-Кобург-Готски вкарва България във война с Русия , която вече е болшевишка след като болшевиките зверски убиват руското царско семейство освободило България само преди няма и 40 г?
След това синът му Борис!!! , вкарва България във Втотата Световна Война пак срещу Русия, в която още по-катастрофално губим.
Внукът му , дедо ти Сименочо Сакс-Кобурготски дойде на власт сричайки на развален български с германски акцент обещанието ,че за 800 дни ще ''оправи'' България . За 800 дни приключиха с Костовата приватизация, Симеончо си върна горите и резиденцията ( която после Бойко му отне пак ), а България така хубаво оправи , че и днес не можем да се нарадваме още.

Смятам ,че изчерпихме темата, стига толкова за днес.

бг реалист

2019.11.27 | 20:35

4

Безпартиен - 1. Защо срещата е във Франция ? 2 -Председателстващия Клемансо предлага карта на Европа на която Б--я я няма- ОТ НЕЩО КОЕТО ГО НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕШ МНОГО , АМА МНОГОО ГОДИНИ НАПРЕД ( СЪВРЕМЕННО РОБСТВО )

2019.11.27 | 21:02

5

АУУУ РУСЕНСКИТЕ ДС ПЕДАЛИ ОТ БКП РЕВНАЛИ СРЕЩУ НЬОЙ, МАМА ИМ МРЪСНА. СЪЩИТЕ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ОРГАНИЗИРАХА БЪЛГАРСКИЯ РАЗГРОМ ПРЕЗ ВОЙНАТА.

до: бг реалист

2019.11.28 | 06:40

12

Фердинанд, докаран от Стамболов тогава и Австро-унгария , по-късно и Германия стоят зад нашите 3 национални катастрофи , Междусъюзническата война ( абсолютно ненужна след спечелена Балканска , безумецът Фердинанд нахлува в Истамбул ( Цариград) ) . Фердинанд нарежда разстрели на влакови композиции със десетки хиляди български дезертьори в София , както и потапя шлепове с български войници в р Дунав . Първата и Втората световни войни той и татко му Борис вкарват България в още по-големи катастрофи., когато сме на страната на победена хитлеристка Германия , според вас окупиралата ни Русия , как е трябвало да се отнесе с нас ? да ни гали с перо ? много ясно ,че тогава комунистите са си отмастили на монархо-фашистите с лагери и разстрели по същия начин и са направили социализъм. Социалистическата революция тогава е била финансирана от западните банкери и чифути . Всичко е един театър в който България е спряла да участва след падането ни под турско робство . След освобождението просот ни опъват конците на смени, за което плаща народа през поколенията с взаимно омразяване и разделение.
За Ньойския договор винете монархо-фашистите , заслепения от надежди за Македония тогава Стамболов , когото по ирония на сътбата Фердинант тайно нарежда да бъде убит също.



до бг реалист

2019.11.28 | 04:58

10

Я СИЙБИ МАЙКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА

бг реалист

2019.11.27 | 23:05

9

РУСЕ - малката ВИЕНА НА БЪЛГАРИЯ 17 , 18 и 19 век !!! Река ДУНАВ - реката на развита Европа . Авсрийските архитекти са оставили много красиви сгради не само в РУСЕ ,но и в СВИЩОВ . Мразя Всички комунисти -преди 1989 г и сега СДС , БЗНС ( всички ) ДПС ,НВСВ и ... Знаеш ли на тази дата - ( Договорът е подписан на 27 ноември 1919 година от министър-председателя Александър Стамболийски) КОЛКО КОЛОНИИ ИМАТ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ ОБЩО ???!!! ОТ Колония лапа само 1 държава , Репарациите, които България трябва да изплати на съюзниците според Ньойския договор, са в размер на 2,25 милиарда златни франка.

2019.11.27 | 21:52

7

факелно шествие от 38 човека,тази партия е мъртва! Каракачанчето и валката са за последен път в политическото пространство.Ще обикалят парламента,като скопени и маркирани кучета!

2019.11.28 | 06:12

11

... е, каква да е, както и всички останали партии, колкото повече напредва времето , толкова повече се обезлюдява България, остават предимно цигани , а те гласуват за Герб, това , така ще бъде независимо дали ви харесва , защото просто това е положението , до там са докарани нещата, Бойко нали каза , нека дойдат млади хора , ще ги включи в управлението , имат младежки Герб . Вече няма смисъл от тролене , просот не се хабете нито от Герб нито от БСП нито от каквото и да било , просто няма смисъл. Н разбрахте ли вече ? Престанете да насаждате омраза с безсмислени коментари и разделение, от това печелят само власт имащите !

Новини.бг ,защо просто не спрете функцията за коментари или поне оставете само фейбук коментарите? И там е пълно с фалшиви профили , които тролят само, но тези анонимните направо се ус.ират . Грозно е . Гнусно е .

2019.11.27 | 21:53

8

факелно шествие от 38 човека,тази партия е мъртва! Каракачанчето и валката са за последен път в политическото пространство.Ще обикалят парламента,като скопени и маркирани кучета!

2019.11.27 | 21:03

6

Днешното вмро няма нищо общо с истинското ВМРО. Една каруца соц ченгета със размътен поглед и примитивен мозък.

2019.11.27 | 19:30

1

Нашите политици са национални предатели , превърнаха ни просаци и подлоги на хората , които разчлениха България след ВСВ2

Запознат

2019.11.27 | 19:41

2

Абе комунистически ТЪПАН, вашата гадна Русия искаше да ни раздели на ТРИ и да ни раздаде на Сърбия,Гърция и Румъния, но не участва,затова го поиска от тях ,съюзниците и.Те го предложиха на Франция и тя се съгласява.Председателстващия Клемансо предлага карта на Европа на която Б--я я няма.САЩ отхвърлят предложението на Клемансо и предлагат карта на която Б--я я има.САЩ ни спасиха. Те единствени не подписаха решенията в Ньой. След ПСВ САЩ са единствения приятел на Б--я. За да ни скарат със САЩ ,Сърбите взривяват посолството им в София.Аман от НЕГРАМОТНИ комундета

Добави коментар

Водещи новини