ОП предлагат военноинвалидите с над 90 % инвалидност да получават социална пенсия на 57 на сто от линията на бедност

  • 27 ноември 2019 12:38

  • 533
  • 0
ОП предлагат военноинвалидите с над 90 % инвалидност да получават социална пенсия на 57 на сто от линията на бедност
© Novini.bg (архив)

ПГ на "Обединени патриоти" предлагат военноинвалидите с над 90 % инвалидност да получават социална пенсия в размер на 57 на сто от линията на бедност. Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред журналисти в кулоарите на парламента. 

Симеонов каза, че става въпрос те да бъдат включени в чл. 70 т. 5 на Закона за хората с увреждания. Текстът е свързан с месечна финансова подкрепа в размер 57 на сто от линията на бедност в случаите, когато военноинвалидите имат над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ.

Валери Симеонов: Клевета е, че съм в конфликт на интереси

"Промените са свързани с пари и с бюджета на държавата. Става въпрос за корекция в доста ограничен размер на 230 хил. лв., с които да бъде поправена една несправедливост в Закона за хората с увреждания, в чл. 70 т. 5 трябва да влязат и категория и военноинвалидите. Има една група военноинвалиди с над 90 % инвалидност, които са лишени от възможността да взимат, колкото останалите", допълни лидерът на НФСБ. 

"С добавката в т. 5 можем да осигурим на 173 човека да бъдат изравнени с останалите. Това е една несправедливост, която няма обяснение. Редно е да ги подкрепим", коментира Валери Симеонов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини