Проф. Христова: Между Борисов и Тръмп се осъществи ефективна комуникация

  • 27 ноември 2019 09:57

  • 591
  • 1
Проф. Христова: Между Борисов и Тръмп се осъществи ефективна комуникация
© Министерски съвет

Сигналите, които бяха демонстрирани от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Доналд Тръмппо един много автентичен начин, показаха, че между двамата се осъществи ефективна комуникация, от която можем да очакваме резултати. Дали ще ги получим и кога, това вече е друг въпрос.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова, която коментира официалната среща на българския премиер с американския президент. "Темите, които бяха включени в общото изявление след срещата, са изключително важни във вътрешнополитически план за нас. Това са теми, които до този момент, не са намерили консенсусно решение – енергетиката и корупцията. Обществото има нужда от категорична промяна в тази посока", добави тя.

Йонко Мермерски за срещата Борисов-Тръмп: Имаше изключителна химия между двамата

По думите й това е много добър сигнал, защото по този начин САЩ дават рамка – чисто комуникационно това означава: "ние ви подаваме ръка. В част от невербалното поведение между двамата лидери имаше именно подаване на ръка, припомни проф. Христова.

Заедно с нея гост в студиото беше и политологът Даниел Смилов. "Два са позитивите от тази среща. Първият е препотвърждаването на ангажиментите. Това е много важно, защото президентът Тръмп е пращал различни сигнали както по отношение на НАТО, така и на други теми. Тук това, което видяхме е еднозначна подкрепа за ангажиментите. Тръмп е известен като транзакционен политик, който иска да получи нещо срещу това, което дава. В срещата това го имаше”, разкри той.

Вижте кой беше преводачът на Тръмп при срещата му с Борисов

Според него на второ място от срещата са дошли теми като свобода на медиите и справяне с корупцията. "Според мен беше изпратен и сигнал, че ако някой си мисли, че ще изтъргува ценности срещу покупки, това няма да стане”, отбеляза Смилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.27 | 10:31

1

da e-a platenite profesori i laladjii to i az bokluk da biah iztarsil 2 miliarda na tram i kam men shteshe da ima efektivna komunikacia vsicko bokluk polaten e zaradi parite a ne zaradi kacestvata na ciganina

Добави коментар

Водещи новини