Експерт: Решението на Радев да подпише указа за Гешев е единственото възможно

  • 26 ноември 2019 13:15

  • 967
  • 3
Експерт: Решението на Радев да подпише указа за Гешев е единственото възможно
© Булфото (архив)

Решението на президента да подпише указа за назначаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за главен прокурор на този етап е единственото възможно. Това заяви в предаването „12+3“ по програма "Хоризонт" правният експерт Иванка Иванова от „Отворено общество“.

Тя приветства намерението на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да поиска дебат за промени в Конституцията.  Държавният глава поиска да покани академичната общност, парламентарно представените партии, институции, професионални сдружения и граждански организации.

Радев подписа указ за назначаването на Гешев и обяви, че започва дебат за промени в Конституцията

"Това е крайно необходимо, защото в сегашната популистка ситуация, в която политическите сили не желаят да се ангажират с никакви действия по отношение на реформата в прокуратурата, президентът е единственият, който остава инвестиран с много голяма демократична легитимност да повдигне тези въпроси и да се стигне до някакво виждане", коментира Радев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
967 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.11.26 | 15:46

3

Оня,. какъв беше, къде остана да се преклони пак пред "великия" президент (национално посмешище)

чичо

2019.11.26 | 13:35

2

Сигурно има и други варианти, но затъна до устата и щеше да стане още по смвшен. Заобиколил се е с подобни умници, които вероятно доналиват масло в огъня.

болшевишка пасмина

2019.11.26 | 13:32

1

Над центъра на София се чува скърцане на зъби от безсилен болшевишки бяс и хвърчат семки от кауни !

Добави коментар

Водещи новини