Отговаря ли Сотир Цацаров на изискванията да бъде шеф на КПКОНПИ?

  • 25 ноември 2019 08:17

  • 987
  • 2
© Кадър БНТ

По думите на Ячев в сутрешния блок на БНТ сегашният главен прокурор напълно отговаря на изискванията да стане шеф на Антикорупционната комисия.

Според народния представител БСП е имало възможност преди година и половина да изкаже позицията си как трябва да се назначава един председател на КПКОНПИ. Той напомни, че от левите към момента е чул две позиции относно това дали ще дадат подкрепата си за Цацаров.

„Това е политически ход, защото няма как БСП категорично да заяви, че не подкрепя или подкрепя Цацаров“, каза Ячев.

Сотир Цацаров: Ще събудя КПКОНПИ от състоянието, в което е

Депутатът коментира и позицията на НФСБ новият главен прокурор на България да бъде Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Той обясни, че не е търсена политическа подкрепа и трябва Гешев да бъде оставен да работи далеч от политиката и да покаже професионалните си качества.

Относно това дали Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 отговаря на изискванията да бъде зам. - председател на НС, Борис Ячев обясни, че има правилник на парламента. Той напомни, че квотата на „Обединени патриоти“ е била свободна от месец септември, а постът не е бил приоритет нито на НФСБ, нито на Симеонов.

Валери Симеонов стана зам.-председател на Народното събрание

Ячев обясни, че предложението към председателя на НФСБ е дошло след обсъждане.

По думите му, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 не трябва да обръща внимание на случващото се на улицата.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.25 | 08:48

1

Не отговаря ,защота за седем години разбойниците престъпниците бандитите корумпетата на герб се увеличават прогресивно .Резултати никакви .Селективно се правят пиар акции за набеждаване иопозоряване на неудобните и ни лук ял и ни лук мирисал .Пре3стъпниците се качват по всиките етажи на властта

Тоя па

2019.11.27 | 06:26

2

Анонимен хейтър . Той че Симеонов не става е вярно , ама разни платени мижитурки докога ще облъчват хората ?

Добави коментар

Водещи новини