Новият кмет на Русе разкри големия проблем на града

  • 23 ноември 2019 18:31

  • 7007
  • 11
Новият кмет на Русе разкри големия проблем на града
© Кадър - Канал 3

"Нищо няма да променя в кабинета, защото носи историческа стойност. Няма да правя оценка за предишния кмет Стоилов. Аз имам ясна визия как може да изглежда Русе и ще преследвам нея с всяко усилие, което правя".

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 новият кмет на Русе Пенчо Милков. "Ще възложа пълна проверка в общината, имам 6 или 7 работни дни в момента. Действително има проблеми, решаването им е било отлагано. Големият проблем са отчисленията в такса битови отпадъци. Тази година сме внесли 3,5 млн., а догодина почти 6 млн. до момента сме събрали 17 млн. вече", сподели той. "Приходите ни се залагат с 5 млн. по-ниски. Има дупка в бюджета от 4,4 млн. Подготвена е точка за вдигане на данъка върху автомобилите. За момента това е спряно. Обсъждаме вдигането на такса битови отпадъци, като вариант. Големият проблем е стойността на отчисленията", каза Милков. 

"Заобикаляне на закона е да притежаваш 2000 автомобила. На един българин се регистрират стотици автомобили, след които се карат в Румъния. Те не подлежат на нищо, защото глобите пристигат на български юридически лица. При нас се получава голям финансов проблем защото начисляваме тези данъци, но не можем да ги съберем, защото нито един румънец няма да дойде да плати данък", заяви той. "Шофьорите на чужди автомобили не могат да бъдат глобени в България и те се възползват, за да нарушават брутално правата на движение. Ще възложа финансова инспекция в общината. Ще се обърна към компетентните органи, за да направят ревизия. Усещането е, че много се крадеше. Управлението ми няма да е реваншистко", коментира кметът.

Ето кои са заместниците на кмета на Русе

"Имах план как да победя г-н Стоилов, защото съм бил 5 години общински съветник и след това народен представител. Аз съм социалист след като бях нощна охрана. Ако на премиера на Испания обясните, че е срамно да си социалист, значи и за мен е така. Поколенията се сменят, във време в което нямаше интернет и бях студент се озовах в много отрудена среда, нямаше ЕС, работеха шивашките фирми денонощно. Потърсих отговор на въпроса защо хората работят денонощно? Съпричастността помага на по-слабите", каза още той.

"Семейството ми е научило да обичам хората, да се грижа за тях, да бъда организиран. Никога член на моето семейство не ме е учил да бъда груб или да правя лошо на хората. Не може да се разделяме сега, защото предците ни са били разделени. Единението е пътя към успеха. Трябва да работим единно", добави Милков. "Хората в България не живеят добре. Партиите трябва да са водачи, да живеем гордо, да ни сочат като пример. Но това не е така. Да имаш здрава и силна политическа система е добре. Хората олицетворяват системните партии. ГЕРБ също се превръща в системна партия", сподели той.

Новият кмет на Русе: Коалиция с досега управлявалата партия ГЕРБ в Общинския съвет е невъзможна

"Изборът е личностен, а не трибуквен. Не ГЕРБ е управлявал, а администрацията на Стоилов, не БСП ще управлява, а аз. Социализмът е това да използваш ресурсите съобразно интереса на хората. Няма нужда да се сатанизират абревиатури. В БСП има обновление на хора с нови идеи и енергийна база", завърши Пенчо Милков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7007 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Фен на Пенчу

2019.11.25 | 18:33

11

Тоя защо винаги гледа като пръднал на конгрес на столетницата?Май е наясно къде го насади Крушовижката кобила.

2019.11.23 | 18:44

1

6ta vidim i teb kvi gaina 6te qde6 spok

Моето мнение

2019.11.24 | 18:45

10

Искам да попитам защо в този сайт има само хейтърски коментари?

2019.11.24 | 00:15

7

ВИЕ СОЦИАЛИСТИТЕ СТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КАПИТАЛИСТИ. НЕ ПОЗНАВАМ СОЦИАЛИСТ КОЙТО ДА НЯМА БИЗНЕС

пурко

2019.11.24 | 13:17

9

Не е лошо да имат бизнес когато този бизнес носи реален доход и реален растеж на икономиката а от там стандарта на живот....Лошото е че "бизнеса" им е 99% пране на пари и далаверки....пример?-Нинова с Техноимпекс....

ххх

2019.11.24 | 13:13

8

Найвни разсъждения на глас за още по-наивни слушатели....

Уча се !

2019.11.23 | 22:55

6

"Ако на премиера на Испания обясните, че е срамно да си социалист, значи и за мен е така"

Ти нормален ли си ?

Испанските социалисти, имат ри нещо общо с престъпната БКП ?

Егати малоумника !

Елена Йончева

2019.11.23 | 19:39

3

ПЕРНИК ИЗБРА ПРОМЯНАТА-ТЯ Е ФАКТ.СКОРО И РИЖИМ НА ТОКА
В РИЖИМ

2019.11.23 | 22:04

5

Е МАЙКА ТИ. ГАДНИТЕ ПЛАТЕНИ МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛОВЕ, ОТ САЙТА НА СВИНЯТА- ПЕЕВСКИ СА ТУК ВСЕКИ ДЕН.

КАШПИРОВСКИ

2019.11.23 | 19:41

4

МАЙ ЩЕ ПРЕСЪХНЕ ДУНАВА

2019.11.23 | 19:05

2

И тоя ще се изсере на метено,още е гладен

Добави коментар

Водещи новини