БСП иска Румен Радев да назначи новия шеф на КПКОНПИ

БСП иска президентът да назначава председателя на антикорупционната комисия като номинациите ще са негови, а не на политическите сили, обяви пред журналисти в НС лидерът на социалистите Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Вчера изтече срокът политическите сили да предложат своите кандидати за КПКОНПИ. Те са две - консенсусната номинация на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, и на "Воля" - депутатът Симеон Найденов.
Като направи уточнение, че позиция е лична, а не опит за еднолично налагане на решение на групата, Нинова заяви, че ще гласува "против" сегашния главен прокурор и против претендента на "Воля". ПГ на "БСП за България" ще вземе официално решение след като изслуша двамата кандидати.

ГЕРБ и ОП издигнаха кандидатурата на Цацаров за председател на КПКОНПИ

Причината е, че още в началото социалистите са били против приемането на антикорупционния закон в този му вид, според който депутатите избират кой да оглави КПКОНПИ.

Комисията беше създадена сгрешено, защото, през времето, когато е работила, нито един политик от високите етажи на властта не е осъден за корупция, обясни Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Нещо повече, добави тя, самият председател на комиисята се оказа замесен в корупционни практики, което с времето доказа нашето решение, че тя няма да сработи. Затова БСП са внесли отново неприетия техен закон за борба с корупцията.
На второ място, коментира Нинова, не може депутатите, управляващото мнозинство най-вече, но и ние, да излъчваме човека, да го избираме и назначаваме, държавата да му плаща заплата, т.е. правителството и да очакваме, че той ще ни разследва обективно за корупция и ще ни предаде на съд.

Сега ни предлагат повече от същото - досега имахме корупция, ако комисията и председателят й продължат да работят по този закон, ще имаме повече от същото, подчерта Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Затова и социалистите смятат, че президентът като институция, избрана пряко от хората, която не раздава и не разпределя еврофондове, т.е. е обективен, е най-добрият вариант да назначи председателя на антикорупционния орган, а не това да бъде функция на парламента.

Нинова обясни, че именно от тези съображения не са излезли със свое предложение за председател на КПКОНПИ, в противен случай - би било лицемерие и в разрез с позицията им за комисията. Дори и теоретично да го направят, аритметиката показва, че, освен от ДПС, не биха могли да търсят от друга парламентарна сила подкрепа, нещо, което те не желаят.

Коментари

 1. 2019.11.22 | 10:32

  БКП/БСП и летеца работят единствено за сваляне на правителството без да мислят за последствията.Целта е да яхнат власта ,разбраха хазната се понапълни.

 2. 2019.11.22 | 09:11

  Мен ме сложете на тая позиция.

  МАЙКАТА ЩЕ ИМ РАЗКАТАЯ!

 3. 2019.11.21 | 19:37

  Деси(картечарката) няма ли диплома за тази работа?

 4. 2019.11.21 | 17:25

  Нинова щом е против и не е доволна ,че няма нито един осъден политик,аз подкрепям Цацаров и първо да започне с нея .

 5. 2019.11.21 | 14:26

  На гжа Нинова лъжата винаги гн Премиера и е виновен.Бойко вземи е опъ.и да миряса душманката

 6. 2019.11.21 | 14:08

  Ако някой разбие мутрата да комунист, веднага трябва да получи орден "Стара планина", а ако фрасне Корнелия по зурлата с тухла, трябва да получи 3 ордена. Комунистите са нагли подчовеци.

 7. 2019.11.21 | 13:45

  Инструкциите от Москва за БСП винаги са били: "крадете, унищожавайте и унижавайте всички българи, които не са с вас и ще ви даваме пари. Не спирайте никога. Бъдете безмилостни, Учете и децата си да са безмилостни крадци и лъжци. Постоянно правете опити да завземате властта с подлост."

 8. 2019.11.21 | 13:41

  Ако не знаете какво е руски терорист и изверг, това са всички от БСП. Нагли копелета без капка срам.

 9. 2019.11.21 | 11:50

  че той си е чучело по рождение,а лена корни и деса го довършиха

 10. 2019.11.21 | 11:42

  по точно НИЯ ОТ БСП ИСКАМЕ ДА ГО НАЗНАЧАВАМЕ ДА Е НАШЕ МОМЧЕ

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет