Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание

  • 18 ноември 2019 16:06

  • 405
  • 1
Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание
© Община Банско

Днес Общински съвет- Банско проведе първото си редовно заседание, ръководено от председателя  му Димитър Русков. В работата взеха участие 16 от общо 17 общински съветници. Само Георги Икономов не присъства при сформирането на постоянните комисии към ОбС.

Единствената дама в състава на общинските съветници – Евгения Тренчева /ГЕРБ/, отсъстваше на тържествената сесия на 7 ноември, когато колегите ѝ се заклеха. Затова, днес тя положи клетва и получи удостоверението си от председателя на ОИК Банско Ивайло Арсениев.

И през мандат 2019-2023 съветниците на община Банско ще работят в 7 комисии. Всяка е съставена от по пет човека, представляващи политическите сили, спечелили мандати на Местни избори 2019.

Комисията по бюджет и финанси ще бъде оглавявана от Георги Главчев /Сдружение „Бъдеще за община Банско”/. Представители на Сдружението ще ръководят още три комисии: Иван Сакарев – Комисията по социална политика, здравеопазване и сигурност на населението, Димитър Юлев – Комисията по туризъм и екология, Иван Драгосинов -  Комисията за противодействие на корупцията. Председател на  Комисията по ТСУ, общинска собственост, земеделие и гори ще бъде Костадин Дурчов /БСП/. Съветникът от ПП Воля Александър Весков ще бъде начело на Комисията по младежки дейности и спорт. Георги Думанов от ВМРО ще председателства Комисията по местна политика в образованието и духовната сфера,

Като извънредна точка в обявения предварително дневен ред на заседанието на ОбС, съветниците приеха да разгледат докладна на кмета на община Банско Иван Кадев, свързана с управлението, стопанисването и опазването на горската територия – собственост на община Банско в размер на 1211 ха, попадаща в териториалния обхват на ТП”ДГС Добринище”. Във връзка с измененията на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и на Закона за местното самоуправление и местната администрация, които влизат в сила от 1 декември 2019 г., беше прието решение за прекратяване на договора между Община Банско и ТП”ДГС Добринище”. С друго решение,  кметът на общината Иван Кадев беше упълномощен да сключи нов договор с ТП „ДГС Места”. Промените се налагат от факта, че директорът на  ТП”ДГС Добринище” инж. Благой Кишев е общински съветник.

Всички решения на първата редовна сесия на Общински съвет – Банско бяха приети с пълно единодушие.

Novini.bg
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Калин

2019.11.19 | 08:00

1

Втори лифт му трябва на Банско, дано да работят в тази посока.

Добави коментар

Водещи новини