Нинова: Бюджетът не е счетоводство

  • 13 ноември 2019 14:29

  • 945
  • 6
Нинова: Бюджетът не е счетоводство
© Фейсбук

Обикновено мнозинството и правителството гледа на бюджета като на счетоводство. Даже определихте бюджета като взел-дал. Предлагаме ви друг подход на дискусия за бюджета. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

БСП разкритикува параметрите на заложения бюджет. Според социалистите трябва да се наблегне първо на демографската криза. Смята се, че липсва и политика за подкрепа към младите семейства.

"Ние както винаги ще предложим своята алтернатива, като семейно подоходно облагане, за да подпомогнем младите хора, които работят и отглеждат деца, помощи за второ и трето дете на работещи родители, учебник за един предмет, за един клас до 12 клас, безплатен за цялата страна, както и преизчисляване на всички пенсии", посочва лидерът на БСП.

По думите й здравеопазването е вторият проблем, за който всички политически сили трябва да се обединят. Нинова подчертава, че в сегашния бюджет липсват политики. Тя критикува факта, че се предвижда отпускането на 500 млн. лв. без гаранции, че те ще стигнат до медицинските сестри и ще има увеличение на заплатите им. Липсват и гаранции за стабилизирани на държавните и общински болници, смятат още социалистите.

"Третият приоритет за всички ни, включително го чухме от министъра, са доходи и бедност. Решава ли бюджетът този въпрос? Не, не го решава. Увеличават се с 10% доходите в бюджетната сфера, но 2 млн. българи остават под прага на бедност и това са предимно възрастни и млади хора. За пенсионерите, много от които остават под прага на бедност, увеличението е само със 6% на пенсиите. Ние предлагаме преизчисляване на всички пенсии и ще внесем предложението си между първо и второ четене. Мерките в бюджета не само не са достатъчни, те задълбочават проблема с бедността, отварят ножицата между бедни и богати и гарантират увеличаване на неравенството", обясни Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Днес парламентът прие на първо четене Проектобюджета за догодина.

Парламентът прие на първо четене държавния бюджет за 2020 г.

"За" гласуваха126 депутати, 92 бяха "против". Освен БСП възражения по Бюджета имаха и от ДПС.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
945 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българка

2019.11.13 | 15:45

6

Бинова,не си навирайте носа там където разбирате единствено от кражби! Та аз старата жена да ти кажа:няма ли счетоводство нищо хубаво не става! И още нещо:хайде върнете БСП откраднатото и ще има парички за всичко! Маймуна!

2019.11.13 | 15:41

5

Змия очиларка

Иво

2019.11.13 | 15:39

4

Незнам изобщо как може да има хора, които да подкрепят тая крадла! И майка да ми е, пак не бих я подкрепил! А колко само е наглааааа! Мале,мале,леле! Нема такъв дзвер, ей! Майката си трака!

2019.11.13 | 15:10

3

Не е счетоводство!Така е и затова ореха остави 500 млн.дефицит плюс КТБ парите!!А тая крущовскана ромка без счетоводство отмъкна 1,8 млн.$ от импекса

2019.11.13 | 14:48

2

Крадла

2019.11.13 | 14:47

1

Не бъркай държавата с Техноимпекс, нагла СЕЛЯНКЕЕЕ!

Добави коментар

Водещи новини