Филип Попов: Вътрешната критика в БСП "налива вода в мелницата на ГЕРБ"

  • 12 ноември 2019 16:06

  • 1421
  • 5
Филип Попов: Вътрешната критика в БСП "налива вода в мелницата на ГЕРБ"
© Кадър: Нова телевизия

Откакто бе избрано новото ръководство на партията, БСП постоянно отбелязва ръст в резултатите. Това каза депутатът от БСП за България Филип Попов.

"Имаме 4 областни кметове и повече общински. Това е тенденция, на правилен път сме", категоричен бе той.

В ефира на Нова телевизия Попов посочи, че БСП бележи успех във всички видове избори и отказа да се съгласи с критиките към партията, заявени от Борислав Гуцанов, областният лидерът на социалистите във Варна. Той коментира и словесната битка между Сергей Станишев и Кирил Добрев от преди няколко дни. Депутатът изказа мнение, че постоянната критика по никакъв начин не помага за увеличаване ръста на партията, а "налива вода в мелницата на ГЕРБ".

"Това разделение не е на ръководстовото на партията. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се стреми по всякакъв начин да обедини партията. И се стремим да разбием статуквото", коментира Филип Попов.

Във връзка с желанието на БСП да има промени в изборното законодателство, депутатът посочи, че предлагат машинно гласуване на 100% и изчистване на избирателните списъци. БСП предлага промените да преминат през Правна комисия в Народното събрание или да се сформира Временна анкетна комисия, която да проучи темата със съдействието и на експерти в областта.

БСП заговори за нов размер на партийната субсидия

"Не сме разговаряли за размера на субсидията. Нашето мнение е, че субсидията следва да запази такъв размер, че да позволи партията да бъде независима от частни интереси. Ние видяхме на тези избори как парите купуват общини. Аз бях свидетел, но е трудно доказуемо", коментира Филип Попов.

"Много пари, много натиск, дърва дори се раздаваха. Това е абсурдно", добави още той.

И разкри, че в БСП е имало свиване на разходите, след като е била фиксираа партийна субсидия от 1 лв. Въпреки това даде да се разбере, че БСП се справя добре. Основната цел е - да се откъснат партиите от неограниченото външно финансиране.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1421 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.11.12 | 17:02

2

ЕЕЙЙ ЧЕРВЕНИ МРЪВКИ,КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ МЯСТОТО ВИЕ В РУСИЯ.ОМИТАЙТЕСЕ ПО БЪРЗО НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС.ЗА НИКАКЪВ Х.Й НЕ СТАВАТЕ БОЙКО ВИ .БА МА..Т

2019.11.12 | 16:46

1

НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН. ПРОСТО ХОРАТА ВИ МРАЗЯТ ЗАЩОТО СТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕРОРИСТИ.

2019.11.12 | 17:39

3

ГЕРБ НАЛИВА ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА БСП

Напротив, критиката в правилна

2019.11.12 | 17:41

4

и противните народа седесари трябва да се изхвърлят от Партията, как може начело на соц, партия да се кипри седесарска отрепка, как ще спечелите избори с тоя боклук.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.11.12 | 18:55

5

Червени боклуци!

Искате да не се критикува във вашата шайка и червена и гнусна партия ли?!

Най-сетне си го признахте, че това към което се стремите е ДИКТАТУРА руска ви майчина!

..искал да нямало критика , пфффффф

Добави коментар

Водещи новини