Бойко Борисов: Трайков заложи капан на Делян Добрев

Имах намерение да продължа да работя с Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, но ако не чуя от него истината, ако лично не махне капаните пред новия министър, действително ще съжаля и за времето, когато съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал в тези близо три години - абсолютно да решава всичко в това министерство и да кадрува в него както си пожелае.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос за сваленото доверие от бившия министър на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

"Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие - точната дума е: нямам му доверие. Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости. Говори за неща, които той не е успял да свърши и знае, че те не могат да станат. Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвръщаемост, като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвръщаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го стори", заяви министър-председателят.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно, ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците - той е присъствал на всички разговори - ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството. С доминиращата роля на избраните от квотата на ГЕРБ в Комисията за защита на конкуренцията, беше направено нещо немислимо досега – да се заговори за картел - там са и ОМВ, и "Ромпетрол", и "Петрол". Откъде-накъде ще се говори само за една фирма? Откъде-накъде ще искаш да затвориш най-голямото предприятие на България? Като излязат 6000 души на улицата, какво става", заяви Борисов.

По повод проекта "Южен поток" премиерът коментира: "Тръба, която е новоизграждаща се – "Южен поток", в един момент казваш - нека една малка част от цялата отсечка да бъде само българска. От другата страна казват – значи ти отсега се готвиш да сложиш два крана и да направиш украинската криза след време. Задавам контра въпрос – ако е така, защо не изграждаме 100% цялата тръба и ние да сме си инвеститори? Защото нямаме пари, веднага дефицитът отива някъде. И затова още предишното правителство подписа договор 50 на 50. Ние го потвърдихме. С една дума, ние защитаваме нашия интерес с 50% инвестиция да получаваме 50% от таксите. Някой умишлено започва да спира и последния проект, за да скочи цената на газа. В същото време е допуснато да не е в микса добивания в България газ от една друга фирма. Изведнъж той излиза и казва: "Белене", като прекрасно знае, че аз съм го пратил в Москва да каже на Шматко, че няма да строим "Белене" по този начин. Откъде накъде ще създава такова впечатление в общественото пространство. И когато аз реша да сменям министри и по някакъв начин е станал несъвместим с моето усещане, изпратих Дянков да каже на Александър ЦветковАлександър Цветков Александър Цветков е български политик, бивш министър на транспорта, информационните, на Трайков Цветанов да му каже в ролята на вицепремиери", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът посочи, че сега е разбрал, че има коалиционен партньор в лицето на Синята коалиция. "Така бранят Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, както и Драшков. Ако толкова добре сме работили с тях, те защо участваха във всички вотове на недоверие? Значи, когато сменям министър, той става най-милият и най-скъпият и работилият най-добре, а преди това са му искали оставката и да падне правителството. Ето това е шикалкавене и политика напред назад”, коментира Борисов. "Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен”, посочи министър-председателят.

Той каза, че е искал да бъде изслушан от икономическата комисия в парламента на секретно заседание, защото знае повече и то от хората, които определят политиката и в региона, и в света в този сектор. "Искам да им кажа истината и колко е трудно, когато торпилираш три проекта, след това да отидеш и да им кажеш - ама намалете цената на газа. Предстоят ни изключително трудни преговори и аз се надявам, че новият министър ще се справи”, заяви премиерът. Борисов каза през медиите на миньорите в Мадан, че правителството трудно може да повлияе на частния собственик на рудниците, но има още един неизползван инструмент. "Ако трябва ние да вземем част от акциите и да ги заложим в Българската банка за развитие, да дадем милион и половина лева на хората, за да живеят. Надявам се в рамките на днешния ден Делян Добрев да доведе преговорите докрай върху концесията, да я пуснем обратно. Единствената ми грижа е тези хора да могат да си получат заплатите”, каза премиерът. Той подчерта, че и този проблем е наследен от управлението на икономиката от Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. "Истински се надявам бившият министър Трайков да излезе и да каже всички тези истини. Защото иначе не е честен този удар, който ми нанесе", каза Борисов.

По въпроса с териториалните претенции на Румъния Борисов заяви, че според него е недопустимо да се говори по такъв начин в 21 век от държави-членки на ЕС. На въпрос за Сребърния фонд премиерът отговори: "Още с влизането ни на власт, бяхме с половин милиард лева под водата и бившият финансов министър Пламен Орешарски дойде и го каза. Никога не сме казвали, че сме заварили добре държавата във финансово отношение".

Коментари

 1. 2012.03.25 | 10:38
  Станишев и Гоце, вие не спряхте да плюете ГЕРБ, но стига вече кражби нямате ли си работа, че пишете по форумите...
 2. 2012.03.25 | 10:37
  Тия от БСП ,до вчера плюеха по Трайков като за световно ( леле ,само като се сетя какво пишеха по негов адрес ,по повод АСТА ),а сега се разсипаха да го защитават , ама партийна повеля ,кво да правиш.
 3. 2012.03.25 | 10:40
  Тия от БСП-то ,вместо да си гледат собствените насрани гъзове ,само цвъкат простотии по сайтовете. Няма кого да убедите ,че сте по различни от преди ,не се хабете напразно.
  1. 2012.03.25 | 10:42
   И кои не са от бсп-то? тея които които се възхищават на ББ ли?темирут
 4. 2012.03.25 | 10:37
  Айде честито ,кокумицин нео Даниелка ,пак е тук.
 5. 2012.03.25 | 10:36
  "Когато някой ми отмилее"- Абе ТИКВО, България да не ти е фирма "ИПОН"?! Глупостите за Трайков ги наговори ТИ и Цецо-Крадецо....да припомним цитирам___"Трайчо го махам заради провала на бизнес-форума в Катар"- ТИКВО лъжлива какво се доказа после,че форума го е организирал Младенов!!!Перманентен лъжец си ти, Борисов!!!ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИШ....НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА ВЕЧЕ!!
 6. 2012.03.25 | 10:36
  Няма по голям лумпен от Боко-Тиквата в тази държава!!
 7. 2012.03.23 | 21:20
  Нова социална мрежа като Facebook и търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108 Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108
 8. 2012.03.25 | 10:34
  И той ли Боко? Тоя Трайчо се оказа втори Станишев. И той само капани залага. Изобщо на теб всички само капани ти залагат, вместо направо да вземат да те отстрелят.
 9. 2012.03.25 | 23:42
  " ......... Откъде-накъде ще се говори само за една фирма? Откъде-накъде ще искаш да затвориш най-голямото предприятие на България? Като излязат 6 000 души на улицата, какво става", заяви Борисов. ........ " В името на 6000 души трябва да позволим на болшевишка Русия да изсмуче и последните живителни сокове на 7 000 000 българи, да бъде унищожена държава с 1 300 годишна история ли другарю Премиер?!?!?!? Не знам какво ще се случи с тези 6 000 души, но знам, че със сигурност руснаците ще загубят милиарди от един подобен ход и съм убеден, че в името на техните милиарди се прави всичко в тази държава, а не в името на въпросните 6 000 работници на Нефтохим, нито в името на останалите около 7 милиона български граждани!!!! ДРУГАРЮ ПРЕМИЕР, КОГА ЩЕ ОЗЪПТИТЕ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ БОЛШЕВИШКИ "ТАРИКАТИ", КОИТО ВИЛНЕЯТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД НАРОД И РОДИНА????? Един пресен пример за делата на т.нар. едър бизнес е и случващото се в Мадан - комунистическата "карикатура" взела кредити от "червената" банка, прехвърляща ги в момента на г-н екс Мултигруп министъра .......... Другарю Премиер, така ли се грижите за България и трудолюбивия български народ - оставяйки ги в "ръцете" на про-руски и болшевишки "недоразумения"?????
  1. 2012.10.22 | 15:28
   Преди да почнеш за пореден път да се правиш на "патриот" или на "икономист" (отдавна съм се убедил, че ти липсват дори базови икономически познания) - първо се научи на правопис - озЪпти? Пунктуация под всякаква критика? Първо завърши 8-ми клас, пък тогава давай акъл по международни икономически и политически въпроси!
 10. 2012.03.25 | 10:37
  Не, електората на ГРОБ , вкара България в капана на МУТРАТА и партийните му дейци ,провъзгласили се за "специалисти" и станали министри!!!! Целия министерски съвет се състои от супер неграмотни, некадърни, неопитни, глуповати, нагли и самоуверени в своето невежество!!!Такива хора, не биха ги назначили в частно дружество и за мениджъри!!!! Гербери, покайте се и се осъзнайте, какво направихте!!!!
  1. 2012.03.25 | 10:38
   ..Не само ГЕРБ а цялата помиарска върхушка на изродите и убийци от 1945 г насам ( и техните още по негодни издънки) !!!!!!! Ще има ВИДОВДЕН помнете ми думата !!!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет