Румен Христов: СДС не се обезличава от съюза си с ГЕРБ

  • 09 ноември 2019 10:15

  • 795
  • 9
Румен Христов: СДС не се обезличава от съюза си с ГЕРБ
© Кадър: БТВ

Почувствах се много зле, когато разбрах, че нашите доскорошни приятели от ''Демократична България'' подкрепиха Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Това призна лидерът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в в интервю за предаването ''Тази събота'' по bTV.

,,Очевидно гласовете, които получи тя на втори тур, бяха прелети от ''Демократична България'', а очевидно гласове от БСП бяха прелети в кандидат-кметовете на втори тур към ДБ. Ако съберете, има много точно статистика, ако съберете гласовете от първи тур на кметовете на ДБ и гласовете, които са получили БСП, ще видите, че резултатът е поне един и същ. Когато подкрепяш основния си опонент, а този основен опонент е представител на БСП, която няма нищо общо с европейските социалистически партии, не можеш да не бъдеш разочарован... не само Борисов, но и аз'', добави още той.

В отговор на факта, че ''Демократична България'' фактически не обяви подкрепа за нито един от двата кандидат-кмета за София Христов отговори, че е едно да излезеш и обявиш официално кого подкрепяш, а съвсем друго да пуснеш по структурите това, което е договорено.

,,То ще се види. Разрезът се прави и скоро социолозите ще го извадят. Пред медиите можеш да говори едно, но винаги можеш да се договориш друго'', добави лидерът на СДС.

Най-голямата ни забележка към ГЕРБ е свързана с бавния икономически растеж, за това, че БВП не се увеличава с темпото, с което трябваше, за това, че нямаше корекция на някои данъци надолу, а е възможно, за това, че средствата, отделени за младите семейства, не са достатъчни, за това, че се забавихме с кандидатстването в Еврозоната'', обясни лидерът на СДС, но не разкри дали е възможна нова коалиция между тях за парламентарните избори през 2021 г.

Той припомни, че на много места от СДС не са се явили с общи кандидатури с ГЕРБ на местните избори и посочи като куриозен факта, че при осемте им балотажа на втори тур всички са били срещу кандидати на ГЕРБ и нито един срещу основния им опонент – БСП.

Относно победата на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в столицата Христов заяви, че по разчети избирателите, които от СДС са успели да мобилизират в София, са около 25 000 човека.

,,Това ни дава основание да кажем, че тя е събрана с десни гласове, а не с гласове на роми'', добави още той.

,,Не бих казал, че СДС се обезличава заради съюза си с ГЕРБ. Просто търсихме сътрудничество с дясна формация'', завърши Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Последвайте канала на

Novini.bg
795 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
сироко

2019.11.09 | 19:12

9

не обезличаване, а пълно изчезване,.............но няма как да го видите.

В е л и к и я

2019.11.09 | 14:39

8

Много погрешна логика .. Вие сте най големия враг на комунистите а гласувахте за най големия , и партията му маскирани комунисти ,които се правят на десни ... Много по добър ход беше да подкрепите БСП , те поне не се правят на такива къквито не са ... !

2019.11.09 | 14:26

7

Без подкрепата на СДС, ГЕРБ щеше да загуби София и Пловдив.

????

2019.11.09 | 12:08

6

"Другарю-господин" Христов,по същата логика Ви питаме:А,Вие ЗАЩО ПОДКРЕПИХТЕ и ПОДКРЕПЯТЕ "другарите" Борисов и Фандъкова?! С КАКВО се РАЗЛИЧАВАТ ТЕ от "другарката" Манолова????????????????????????2

2019.11.09 | 11:33

5

Няма по норнално и разумно решение

2019.11.09 | 11:29

4

Вие отдааавна вече сте обезличени!

СДС прърди с разпран от Банкянския коч г.ъз,

2019.11.09 | 11:21

3

не се обезличава, защото никога не е имал облик, събраха се престъпниците, мръсотията от БКП и турците да правят СДС, и къде е сега - 0.6% на президентските избори.

Смешникария

2019.11.09 | 11:12

2

Сините шушулки продължават тъпо да се надскачат кой е по-по-най-син. Трябва да си рядко глупав за да се поведеш като овен след тези.

2019.11.09 | 10:40

1

Много правилно.

Добави коментар

Водещи новини