Д-р Даниела Дариткова: Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито

  • 05 ноември 2019 15:37

  • 297
  • 2
Д-р Даниела Дариткова: Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито
©

ПП ГЕРБ спечели изборите в пет общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове на кметства, съобщи на пресконференция председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, която е и общински ръководител на структурата в Смолян. Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички избиратели за подкрепата.

„Това за нас е наистина  е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в случая местни. В Смолянска област запазихме своето присъствие, като спечелихме пет общини. В предишните избори пак имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, но спечелихме Чепеларе в оспорвана битка“, посочи тя. По думите й загубата в Девин се дължи на създаването на местна коалиция между ДПС и БСП, която дори е нямала платформа за управление на общината. „Според нас неуспехът ни там е именно в тази коалиция, която се наблюдаваше на много места, съставена не на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Подчертавам, че за нас властта никога не е била самоцел. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим и нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това тя да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си и да стои зад тези действия сама“, допълни д-р Дариткова. Тя обясни, че във всички населени места ПП ГЕРБ е участвала самостоятелно или в коалиция със СДС, определена за партньор на национално ниво.   

„Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава  да работим още по-упорито, за да  може родният ни край да просперира във всяко отношение“, подчерта Дариткова.
Спечелилият трети кметски мандат в Смолян Николай Мелемов изтъкна, че кампанията е минала точно по начина, по който е била планирана - без помпозност, близо до хората.

„Бяхме се абстрахирали доколкото е възможно от черния пиар на нашите опоненти, гледахме кампанията да е насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много работа за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където търпим загуба“, каза Мелемов. По думите му ръководството на ГЕРБ в Смолян вече е направило обективна оценка и ще предприеме мерки да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.

.

 „Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Програмата, която сме представили пред хората, е изпълнима и нейното изпълнение предстои в този мандат“, заяви Николай Мелемов.

Водачът на листата Марин Захариев благодари на д-р Дариткова, на Мелемов и на общинското ръководство за смелостта да включат много нови лица в листата. „Аз вярвам, че една съвременна партия трябва да е винаги отворена. Не е нормално да имаме десетки години едни и същи кандидати“, каза той.  

Последвайте канала на

Novini.bg
297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2019.11.05 | 19:07

1

Най-добрите оферти за мъже! красиви момичета ви очакват на --- www.XXdate.pw

Ерни

2019.11.06 | 12:44

2

БРАВО ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини