Мартин Карбовски: Демокрацията ни прилича на ТКЗС

  • 03 ноември 2019 17:28

  • 3336
  • 13
Мартин Карбовски: Демокрацията ни прилича на ТКЗС
© Булфото (архив)

Демокрацията може да се обясни по много прост начин. Преди време Желю Желев обясни комунизма през книгата си "Фашизмът". Демокрацията вече 30 години аз мога да я обясня през комунизма. Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски.  

Комунизмът се съдържаше в едно четирибуквие: ТКЗС (трудово-кооперативно земеделско стопанство - бел. ред.). Демокрацията в момента седи като едно ТКЗС, където беше задължително да има един началник, несменяем, той беше шеф на кооператива. И той носи каскет, или езикът му е като каскет, и държанието му е като каскет – такъв потен каскет, грубоват, с къса вратовръзка. Неестетична история. Той имаше власт върху всички, които работят, доят крави, вадят картофи, трудещите се, заяви Борисов.

Някой трябва да напише книга, която да обясни днешната ситуация, която не се нарича демокрация, тя се нарича капитализъм, доста грозен, през ТКЗС-то, смята Карбовски.

Това, което сега не е добре и е ужасяващо, е социалната парализа. Имаме категорична социална парализа, която умните хора обясняват със социален асансьор. Няма асансьор. Пише: "Асансьорът не работи". Социален асансьор и някой лепнал табелка: "Не работи социалният асансьор". Ама и стълбите не работят, коментира Мартин Карбовски.

Текезесарите, кооперативът нямаха нужда от свобода и те родиха други хора, които също нямат нужда от свобода. Незнайно защо повечето хора у нас нямат нужда от гръбнаци. Те са медицински феномен, в който хората или са счупени накриво, и няма значение кой вятър те вее и как счупеният ти гръбнак се обръща като ветропоказател или към евроатлантизма, или примерно към Сибир...Нашите велики легенди - борци за свобода, винаги ще бъдат изключителни самотници. Най-тъжните социопати и самотници като Левски, Ботев и други, твърди още Карбовски.

Навсякъде изборите променят нещо. Въпросът е, че сега всички ядат пържола или кренвирш в зависимост от социалния си статус, и смятат, че нямат нужда от повече, отбеляза Мартин Карбовски.

Колелото на историята се върти от педали. И трябва да се сменят леви педали с десни педали. Обаче когато едните краднат, а после другите краднат – това е горе-долу нормално. Ако само левите краднат – това е голям проблем. И къде е проблемът – не в левите и десните педали. Проблемът е, че няма кой да ги изремонтира, да ги оправи, коментира още журналистът.

Последвайте канала на

Novini.bg
3336 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
София

2019.11.04 | 21:55

13

То е ЯСНО тоя народ има психично заболяване !!! Задавам си въпроса как от 7мил. 500хил. няма нормални ,като в калъп са правени а бе де бил до де бил!!!!

????

2019.11.04 | 12:31

12

Другарю-господин Карбовски,бъдете СИГУРЕН,че ДОСТА хора са Ви РАЗБРАЛИ!!! Благодарим,Ви!!!

dfxh

2019.11.04 | 11:54

11

Тоя педал КарбоФски отдавна доказа, че е комунистче!! А комунист да говори за "демокрация" и да обяснява какво е тя- е като дявол да чете Евангелието и да разясни що е то....КарбоФски също така ни доказва, че не е никакъв "журналист", прилича повече на "колумнист" от някоя жълта медия... тотален палячо, бездарен, тъп и нагъл!!! Но най-дразни с това, че е рост комундел!!

2019.11.04 | 09:56

10

martinco neshto pak se obarka vav sravneniata tkzs martinco e imalo i e bezsporen fakt no demokracia martinco niama i nikoga ne e imalo i tova e samo edna udobna dumicka zad koiato si kriat prestapleniata evriopeiskite hemafroditi i pederasi koito sa nashi vojdove.

БайГан

2019.11.04 | 02:10

9

Мартинчо ,не знам колко си прав ама да обясняваш на промити мозъци очеВадни неща няма смисъл ,все едно да обясняваш на мюсулманин коя сланинка е по вкусна солената и паприкованата или на европеец че бахур с винце е супер ... няма да те разберат защото е непонятно ,те си знаят своето и тва е .....
няма ТКЗС няма прасета и .....няма проблем с мезета

Карбовски е

2019.11.03 | 23:27

8

алчен и мазен екземпляр.

Слепец

2019.11.03 | 21:54

7

Тъжно е, когато усещаш истината, но масата не те разбира. Чудиш се дали да продължиш да я търсиш и споделяш или да избягаш. Аз все още нямам отговор, но чувствам, че си добър човек.

2019.11.03 | 19:51

6

Наборе карбовски кажи в хотела в пловдив как запуши тоалетната чиния.Трябва да ядеш по малко.Сигорно имаше 4 кила.Ужас...

2019.11.03 | 19:46

5

Мартине теб сите влече бкп то,но то изчезна за винаги,вземи минавай към ГЕРБ до като е време.ГЕРБ ще е бъде още сто години и трябва да свиквате колкото и да вие терсене.ГЕРБ не виждате ли чее вече е европейска Партия.Трябва да превиквате всички,още преди 10 г виго казах...б

Georgi

2019.11.03 | 18:33

2

Толкова години... Карбовски още се надява да е интелигентен, пък все не му се получава! Платените руски агенти са така!

ПЕДАЛ

2019.11.03 | 19:10

4

СИ ГЕОРГИ и ТО ДУХАЧ.

Добави коментар

Водещи новини