Николова: България е сред първите държави в ЕС и в света, които работят за преминаване към 5G

  • 31 октомври 2019 15:36

  • 1300
  • 3
Николова: България е сред първите държави в ЕС и в света, които работят за преминаване към 5G
© Булфото (архив)

България е сред първите държави в ЕС и в света, които работят за преминаване към мобилните мрежи от пето поколение /5G/. Това заяви вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и на демонстрация на мрежа от поколение 5G от мобилен оператор.

Въвеждането на тази мрежа предизвика редица въпроси - гражданите, фирмите и институциите искат да са спокойни за надеждността на мрежата. Нашата задача като правителство е да осигурим правила за кибер сигурността им, посочи Николова.

Визията на България в областта на електронното управление до 2023 година включва изграждане на модерна цифрова администрация, осигуряване на мрежова и информационна сигурност, както и високо качество на поддръжката. Целта е до 2023 година да постигнем необратима цифрова трансформация на държавната администрация в страната, каза Николова.

Държавата може да помогне на телекомите като намали тарифите за ползване на радиочестотния спектър. Това ще намали разходите на компаниите, не заради тяхната печалба, а за да може цените на услугите да са достъпни за крайните потребители, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. От друга страна може да намалим и административната тежест за разполагане на новите базови станции, допълни той.

Заедно с телекомите трябва да работим, за да убедим хората, че електромагнитните лъчения от една базова станция не са опасни и са по-малко от електромагнитното лъчение от един сешоар, каза Желязков.

Новите технологии променят живота и начина на учене, каза министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Образователните системи все повече допускат информационните технологии - и чрез тях може да мотивираме интереса на децата към учене, допълни той. Това предполага различен модел на учене, на ролята на учителя и промяна на хоризонта на класната статия, посочи образователният министър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1300 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2019.11.02 | 11:49

3

Така и е казал да говори Валката Балевски от НФСБ с по-малко проценти от осъдената фризьорка Иванчева.

2019.10.31 | 21:38

2

Кой ще ти плаща тока на клетките за 5G предавателите, баба ти с валчера ли? Хахаха

XG

2019.10.31 | 15:45

1

О*С*Т*А*В*К*А!

Добави коментар

Водещи новини