Красимир Каракачанов награди изтъкнати българи по повод Деня на народните будители

  • 31 октомври 2019 14:09

  • 311
  • 0
Красимир Каракачанов награди изтъкнати българи по повод Деня на народните будители
© Министерство на отбраната

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността награди изтъкнати българи по повод Деня на народните будители - 1 ноември.

В привествието си министър Каракачанов заяви, че будителите не са били необходими само през Възраждането, те са необходими и днес. Когато българският народ беше заливан 45 години от една идеология, последните близо 30 години от друга идеология - и двете близки по същество, целящи размиването на съзнанието, достойнството и националната памет, будителите отново са необходими, каза Каракачанов.

Будителите днес са тези общественици, които със своята дейност не само допринасят за националната памет и сигурността, но и обръщат внимание и будят обществото по злободневни теми, но като че ли отхвърлени от "новите" ни ценностни системи, каза министърът. Всъщност ценностната система на българския народ винаги е била една и не виждам защо трябва да бъде сменяна в името на нещо конюнктурно, каза още той. По думите на Каракачанов има една ценностна система - да уважаваш своя род и език, своята държава и да полагаш усилия в служба на отечеството и народа си, за да може той да функционира в една жизнена държава, за да оцелее и в следващите столетия, както сме оцелели последните 1400 години.

С Почетен плакет на Министерството на отбраната за доказани заслуги в българската култура и образование, за научноизследователска и научноприложна дейност, за активна родолюбива дейност, благотворителност и съществен принос към МО бяха наградени о.з. полк. проф. Димитър Недялков - преподавател във Военната академия "Г. С. Раковски", писателката Здравка Евтимова, журналистът международник Костадин Филипов, актьорът от театър "Българска армия" Иван Налбантов.

С награда беше удостоен д-р Милен Врабевски - учредител и председател на Фондация "Българска памет".

Награди бяха връчени и на Националния военноисторически музей, както и на проф. Христо Смоленов - учен, експерт по антитероризъм.
 

Последвайте канала на

БТА
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини