Правителството отпусна 2500 лв. за наградата на Стоянка Настева за 2019 г.

  • 31 октомври 2019 12:57

  • 1025
  • 0
Правителството отпусна 2500 лв. за наградата на Стоянка Настева за 2019 г.
© Булфото (архив)

През юли 2019 г. Народното събрание реши да бъде отпусната държавна парична награда пожизнено на г-жа Стоянка Настева в размер 500 лв. месечно за изключителни постижения и за цялостния ѝ принос в областта на образованието.

Съгласно Наредбата за реда за предоставяне и изплащане на държавни парични награди на лица с особени заслуги към държавата и нацията, средствата за текущата година се осигуряват от централния бюджет чрез одобряване на допълнителни разходи по бюджета на съответния първостепенен разпоредител, в случая Министерството на образованието и науката, а изплащането на наградата трябва да започне от месеца, следващ месеца на приемане на решението.

С настоящото Постановление се осигуряват средства в размер на 2 500 лв., необходими за изплащане на наградата, изчислени за периода август - декември 2019 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

За следващите години средствата, необходими за изплащането на държавната парична награда, ще бъдат планирани по бюджета на Министерството на образованието и науката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини