Данаил Кирилов проведе среща с посланика на Германия

  • 30 октомври 2019 17:24

  • 370
  • 0
Данаил Кирилов проведе среща с посланика на Германия
© Министерсто на правосъдието

Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. се срещна днес с посланика на Федерална република Германия Н.Пр. Кристоф Айххорн.

Посланикът поздрави правителството за постигнатите от страната ни резултати, отбелязани в последния мониторингов доклад на Европейската комисия.

,,Намираме се във фаза, в която е важно по-нататъшната дискусия да се води по-хладнокръвно. Нужно е да се убедят българските граждани, че законите, написани на хартия, могат да доведат до резултати'', отбеляза Н.Пр. Айххорн.

По думите му сега е от значение как България ще осъществи прехода от досегашния режим към бъдещите нови правила по отношение на отговорността на главния прокурор.

Министър Кирилов припомни, че преди близо месец е подписал пред посланиците на държавите-членки на ЕС писмо до Европейската комисия за демокрация чрез право (Венeцианската комисия), в което иска становище и препоръки по законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) във връзка с въвеждане на ефективен механизъм за разследване срещу главния прокурор и председателите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

Той заяви още, че във връзка с изготвянето на становището на комисията се очаква посещението на нейни експерти на 7 и 8 ноември т.г., които ще имат срещи и с представители на парламентарно представените партии, Висшия съдебен съвет, прокуратурата и Върховния административен съд.

,,Ще осигурим максимална прозрачност на целия текущ процес и ще изпълним максимално точно и добросъвестно бъдещото становище на комисията'', увери Кирилов.

В заключение Н.Пр. Айххорн изрази увереност, че основната цел на всички държави-членки в настоящия момент е върху съхраняването на сплотеността на европейското семейство и на процеса по изграждане на общото им бъдеще.

Последвайте канала на

Novini.bg
370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини