Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

  • 29 октомври 2019 17:30

  • 572
  • 2
Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа
© Министерски съвет

"Основната цел в усилията ни за засилване на двустранното икономическо сътрудничество е привличането на нови преки американски инвестиции". Това е заявила заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и на срещата си в Министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа, цитирана от пресслужбата на правителството.

Вицепремиерът Николова е поздравила своя гост за назначаването ѝ като посланик в София и е изразила готовност за задълбочаване на търговско-икономическите отношения.

Заместник министър-председателят е акцентирала върху положителната тенденция за устойчив растеж на двустранната търговия, която през 2018 г. има ръст от близо 26 процента.

Вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и е посочила още, че има значителен потенциал за привличане на американски инвестиции в сферата на високотехнологичните сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката.

От своя страна посланик Мустафа е приветствала възможностите за по-нататъшно сътрудничество между двете правителства в различни сектори, включително инвестициите и киберсигурността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги Петков

2019.10.30 | 04:43

2

Мерси от американските инвестиции - сума години плащаме скъпия им ток, вече платихме нашите инвестиции в тяхната икономика покрай тенекиите. Наред с това - тая що не изпълнява заръките на президента Тръмп и да си ходи там, откъдето е дошла?

ох

2019.10.29 | 19:26

1

Що за маниери, що за фамилиярничене?! По какъв протокол тази жена в синьото "костюмче" обхваща с две ръце подадената длан на посланика на САЩ? Малко интелигентност, бе!

То и една друга представителка на нежния пол, бивша преводачка от английски на първия човек на БКП, после демократична посланичка, се хвърли да прегръща и целува по съветски, виден генерал в САЩ. Е, той инстинктивно се подръпна, просто при тях това не е прието. Ама как да си покаже жената верността и поклонничеството... Сега пък нея ни я показват често-често по ТВ-то за "пример". Един пример, де.

Добави коментар

Водещи новини