Симеон Дянков: Лично аз поисках оставката на Стефан Константинов

  • 22 март 2012 08:16

  • 6779
  • 25
Симеон Дянков: Лично аз поисках оставката на Стефан Константинов
©

Комфортно ми беше вчера в парламента, аз съм ресорният вицепремиер и беше логично да бъда там. Решавахме за изнесеното заседание преди три месеца и не знаехме, че ще има такова извънредно събитие точно вчера.

Така вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи обясни факта, че единствено той от правителството присъстваше на вчерашното представяне на новите министри в парламента. Припомняме, че по същото време кабинетът провеждаше изнесено заседание в Кюстендил.

Дянков посочи, че мотивите за оставките на Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование и Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко са различни. "В здравеопазването - липса на управленчески резултати. Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование имаше добри идеи, но в крайна сметка нямаше резултати. За мен Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, е добър избор, защото тя е работила с много от хората в сектора и влиза с летящ старт. В областта на икономиката всички признаваме постигнатото от Трайков и ще продължим да работим с него. В скоро време ще се разбере по какъв начин. Говорихме с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и той смята, че може да се намери важна задача за Трайков, по която да работим заедно. Понеже той е много опитен и оценяваме работата му, ще работим заедно, в следващите няколко дни ще стане ясно точно по какъв начин. МИЕТ е голямо министерство и някои теми не се придвижваха толкова бързо, колкото трябваше - примерно интерконекторите. По някои от тях се наложи да се занимавам и аз, и а моят екип - по този с Турция например. Намесвах се и по някои от разговорите за "Белене", защото искахме да има ясна линия, а в тази област се забавяше темпото, което налагаше и моята намеса. Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е работил в тази област и може да постигне добри резултати", каза Дянков.

Той посочи, че донякъде и той е отговорен за забавянето на реформите в здравеопазването, защото секторът е в неговия ресор. "Секторът е труден и някак си не можем да случим с добра комбинация, но сега с Атанасова смятам, че нещата ще се променят. Това е най-проветривият сектор и нещата там не вървят от дълго време насам, което се надявам да се промени", заяви Дянков.  След това финансовият министър изненадващо обяви, че той лично е поискал оставката на министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, след като здравният шеф започнал да обвинява своите заместници за собствените си грешки. "Бившият министър на здравеопазването кадруваше във ведомството. Той изгони своя зам. –министър. Той започна да обижда своя колектив. В момента, в който почна да се обръща към хората си и да ги обвинява и обижда, аз му поисках оставката, защото не беше прав. Това не означава, че Гергана Павлова работи в моя екип, както започна да се пише", каза Дянков.

Той заяви, че по темата "Белене" се разговаря от четири месеца в правителството, че проектът не е икономически и финансово обоснован. "Когато не знаеш за какво ще платиш и каква ще бъде цената, е по-добре да не се прави. Все повече ни се струва, че АЕЦ "Белене" не трябва да се строи", заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и по-късно обясни, че страната ни ще се откаже от проекта за изграждане на втората атомна електроцентрала.

Той изрази убеденост, че България няма да плаща неустойки за отказа от проекта.

Според Дянков бизнесът на ГОРУБСО трябва да се купи от друг инвеститор. "Дори да платим заплатите сега, пак може да възникнат проблеми. Има три потенциални инвеститори, които са се занимавали с минни дейност. Добрата новина е, че заплатите на миньорите ще се изплатят на 100% , а хората няма да се безпокоят. До края на деня ще стане ясно кой ще поеме ГОРУБСО. Не е работа на държавата да се меси в този проблем, но все пак, искаме разрешаване на проблемите", каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6779 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
еректус

2013.07.29 | 21:27

25
Г-н Менгеле е , като един Матросов на амбразурата.....

2013.07.29 | 21:27

24
Това са абсурдни изяви, този човек е един невероятен източник на популизъм, какъвто по мащабите си едва ли ще се срещне в нашата история. Много е важна линията на един държавник, при Бойко Борисов такава не съществува. Един политик трябва да бъде ясен и точен, а не изцепките му да са пълен хаос, мятане насам-натам, днес едно, утре - друго, след два дни все едно не е било, това е абсурдно!
Aeology 911

2012.03.23 | 16:05

23
Социопатът Путкофф, натресен на тиквата за български фин. министър накрая ще се наложи да го евакуират по спешност с вертолет от покрива на хамериканското посолство в софия (a.i.h.h. Сайгон 1975) ДОЛУ ПРОДАЖНИЯТ МАФИОТСКИ МУТРО-ГЕРБАРИЗЪМ, който системно затрива България! България - на Българите , не на Уестингхауз и на Порлик! смион путкофф, марш при наакашвили да ядете двамцата вратовръзки!!!
Даниела

2012.03.22 | 20:37

22
Дянков, вместо да си гледаш финансите, ти стана абсолютно същия , като копоя Цветанов , даже и отмъщаваш на тези, които критикуват работата ти:"След критики срещу финансовото министерство Дянков прати проверка на Стоян Мавродиев.АДФИ е започнала проверката на 20 март, но инспекторите й не са били допуснати до помещенията на КФН. Отказът за достъп е бил аргументиран с това, че комисията е независим орган. По закон обаче АДФИ има правомощия да проверява включително и органите на съдебната власт и президентството. Според председателя на комисията Стоян Мавродиев, въпреки че комисията получава субсидия от централния бюджет, тя се отчита само пред Народното събрание, както е записано в специалния Закон за Комисията за финансов надзор. Мавродиев, който преди седмица заяви, че с операциите около Сребърния фонд Дянков ще свали кредитния рейтинг на България, е коментирал проверката така: "Потресаваща е некомпетентността от страна на финансовото министерство. Тази некомпетентност се превръща в системен риск за публичните финанси"."ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА!!!
людмил

2012.03.22 | 19:33

21
А честито Ви купуване на ток от 2020 година! Най вероятно ще взимаме ток от турция и гърция и естествено ще плащаме мого по големи сметки + такса зелена енергия + такса достъп + такса разпределение и така нататък
Viktor

2012.03.22 | 19:33

20
Не виждам защо България се отказва от АЕЦ,докато нашите комшии се стягат да правят няколко........... Едва ли е в наш интерес,вместо от наша централа ще купуваме ток от ядрените централи на Румания и Турция... Вместо да се развие един проект,който би осигурил хиляди работни места в Северозападнала България,а и шанс за младите ядрени специалисти,да се обрича ядрената енергетика в България...........Дано да греша,но цената на друга ядрена централа за в бъдеще вероятно ще бъде в пъти по-голяма...........
Отвори очи

2012.03.22 | 19:33

19
Страх ви е от референдум нали? Българските граждани са ЗА АЕЦ-Белене. Всички договори са сключени и за вас няма комисионни - за това не е изгоден проекта." Реактора ще го продаваме "втора ръка" или ще се опитаме да го монтираме в Козлодуй". Къде са ядрените експерти да отворят очите и на това корупционно правителство. Какво стана с данните от британската консултантска фирма HSBS ? Как Дянков казва "край на АЕЦ-Белене" след като доклада го няма? Ще ви запомним , като правителството затрило най-големия и стратегически проект на България. Срам ме е, че гласувах за ГЕРБ.
атом

2012.03.22 | 19:33

18
Реакторът , който ни предложиха руснаците е най-старото, което се предлага в момента на световният пазар! Няма по-стара технология в момента ! На Турция руснаците са предложили по-модерни и по-евтини реактори .

2012.03.22 | 17:06

3
Ти да не си представител на Уестингхаус ? Това са реплики на лобистите на корпорацията Уестингхаус .

2012.03.22 | 19:33

17
Имам братовчеди в Белене , чакаха този проект като манна небесна . АЕЦ-а беше единствената надежда за някакво развитие на региона. Да не говорим че по този начин се обрича окончателно и АЕЦ Козлодуй да затворим след няколко години . И да се превърнем от най-големия износител на ток на Балканите във вносител, а какви ще станат цените на тока .... не ми се мисли... Дянков и свитата му реват за въже , заедно с Костов за компания...
Аха

2012.03.22 | 19:32

16
Истината е,че Бойко никога не е искал да строи АЕЦ Белене....А приказките за референдум са само празни приказки....Защото Бойко знае какъв ще бъде резултатът, а това няма да зарадва неговите американски ментори и губернатора на България-Уорлик......... Защото с 4 милиарда от резерва,които опоскаха,с 2 милиарда национализирани от НЗОК,със спестените от замразяването на заплатите и пенсиите милиарди България сама щеше да си плати АЕЦ Белене...........

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини