Желязков: България полага необходимите усилия за изграждането на модерна жп и пътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“

  • 22 октомври 2019 18:55

  • 352
  • 0
Желязков: България полага необходимите усилия за изграждането на модерна жп и пътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“
© МТИТС

България полага необходимите усилия за изграждането на модерна железопътна и пътна инфраструктура по оста „Изток-Запад“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на форума „Пътя на коприната“, който се провежда от 21 до 23 октомври 2019 г., в Тбилиси, Грузия. По думите му това създава нужните условия за бързото придвижване на хора и товари, предвид нарастващия транспортен трафик между Азия и Европа, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

„Разрастването на най-големите български морски пристанища във Варна и Бургас и подобряването на черноморските фериботни връзки също са сред приоритетите на националната ни транспортна политика“, изтъкна Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Той бе категоричен, че е трябва да се засили допълнително сътрудничеството между заинтересованите страни чрез насърчаването на пилотни проекти, което ще подпомогне развитието на коридорите, железопътните превози, като и нисковъглеродната и интелигентната мобилност.

„България поддържа много добри взаимоотношения със страните, участващи в проекта „Пътя на коприната“ (Китай, Азербайджан, Иран, Турция, Казахстан, Грузия, Узбекистан, Туркменистан и Таджикистан). Ние проявяваме сериозен интерес и към други регионални инициативи, свързани с транспорта, като проектът за евро-азиатски транспортни връзки; платформата за свързаност между Европейския съюз и Китай, инициативата 17+1 за сътрудничество с Китай и ТРАСЕКА“, допълни министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

„Уверени сме, че със съвместните усилия на всички партньори ще изградим стабилна търговска и комуникационна мрежа между Европа и Азия, която ще има основна роля за подпомагането на търговията и икономическия растеж“, каза още Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини