Росен Желязков: Новите правила за шофьорските курсове ще борят корупционните практики

  • 18 октомври 2019 17:36

  • 1502
  • 4
Росен Желязков: Новите правила за шофьорските курсове ще борят корупционните практики
© Кадър: БТВ

Предложените нови правила за шофьорските курсове са част от мерките, за справяне с корупционните практики при изпитите. Държавата няма да купува автомобили, а ще създаде информационна система, която да контролира времето и маршрутите, по които ще се движат кандидатите. На изпита е важно да се видят реалните умения на кандидат-водачите. Целта е да имаме реформи срещу пари, а не пари срещу реформи. Това каза министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той допълни, че селфи между инструктор и кандидат ще има, тъй като е важно да се знае, че двамата са били в колата.

По повод новите правила за превозвачите ни, свързани с Пакет „Мобилност“, транспортният министър каза: „Изправени сме пред т.нар. триалози (преговори) по пакет "Мобилност". Обсъждат се техническите детайли. Политическите решения остават накрая. Все още нищо не е решено. Всичко, което правим, е с цел да има по-гъвкава позиция за нашите превозвачи“.

Той посочи, че Пакет „Мобилност“ ще доведе до непоправими последици за държавите в периферията на съюза. „Има точки, по които няма да отстъпим, като връщането на шофьора, връщането на камиона и крострейд операциите“.

По думите на Желязков до момента 28 държави показват 28 конкретни интереса. „Сега отново имаме шанс, затова преговаряме с всяка държава поотделно. Вярвам, че ще постигнем повече от лошия сценарий, който ни се чертае. Трябва да запазим националния профил на бранша, работната сила да остане в страната, а не да се разпилява и брутния вътрешен продукт, който е 6%“, категоричен е той.

„Не бих нарекъл ситуацията в БДЖ криза. Има 25 отменени влака, но от утре се възстановяват 21 от линиите. Имаше затруднения, понеже непрекъснато ремонтираме локомотиви. Това беше едно временно решение. Пренасочваме ги към линии, които са по-натоварени“, коментира Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по повод нарастващото недоволство от услугите на БДЖ.

„Тази година се структурираха новите поръчки. Имаше леко забавяне. Състоянието на железниците се подобрява, но това е дълъг процес. Средно около 4 години отнема да се реализира дадена идея“, подчерта министър Желязков.

Той разкри, че държавата ни планира да наема локомотиви. И добави, че това всъщност е временен вариант.

"Страната ни изрази готовност да има нов мост над река Дунав", каза още транспортният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1502 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
]e borqt

2019.10.18 | 17:58

1

ще борят на майка му п....
аз не съм виждал мангал в учебна кола. купуват си книжките.
а тия се скъсаха да правят демокрация и да борят корупцията.
пълна демагогия

2019.10.18 | 18:08

2

В България корупция ,ще има, незнам кой ще я бори,малко са тия хора.

Ivan Stanchev

2019.10.18 | 18:16

3

Циганите да ги карат да прочетат 5 реда текст на глас.
99% от тях са неграмотни...

.

2019.10.18 | 19:38

4

Ще преборят те на баба ви напутниците!

Добави коментар

Водещи новини