Президентът Румен Радев ще награди с висши държавни отличия шестима изтъкнати българи

  • 16 октомври 2019 16:32

  • 465
  • 2
Президентът Румен Радев ще награди с висши държавни отличия шестима изтъкнати българи
© Novini.bg

На 17 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще награди с отличия шестима изтъкнати българи, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

За изключителните му заслуги в областта на културата и изкуството държавният глава ще удостои писателя Владимир Зарев с орден „Стара планина“ първа степен.

Легендарният баскетболист Атанас Голомеев ще бъде отличен с орден “Стара планина“ първа степен за приноса му в областта на спорта.

С орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъде награден акад. проф. дмн Владимир Овчаров за значимите му заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България.

Държавният глава ще отличи акад. Чавдар Руменин с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за приноса му в областта на науката.

За заслуги в областта на образованието и науката президентът Румен Радев ще награди акад. Ангел Гълъбов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен. Посмъртно с медал „За заслуга“ ще бъде отличен треньора по борба Христо Мирянов за приноса му в областта на спорта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Акад Проданов

2019.10.16 | 17:07

1

И Проф Юлиан Вучков биваше да наградят. За научни постижения и за това, че ни разсмиваше от време на време.

2019.10.16 | 19:43

2

Че той друго прави ли?

Добави коментар

Водещи новини