ВиК - Стара Загора ще изгражда водна инфраструктура със средства по ОПОС

  • 15 октомври 2019 13:14

  • 581
  • 0
ВиК - Стара Загора ще изгражда водна инфраструктура със средства по ОПОС
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и инж. Румен Райков, управител на „ВиК“ ЕООД – Стара Загора, подписаха договор за изграждане на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от дружеството. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Общият размер на инвестицията е над 122 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 89,7 млн. лв.

 C ycпeшнoтo изпълнeниe нa дeйнocтитe пo пpoeĸтa за агломерации Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан над 226 000 житeли щe имaт дocтъп дo пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнe. Предвижда се изграждане на нови външни водопроводи и вътрешна водоснабдителна мрежа с обща дължина от 100 км.

 Инвестициите включват технологично-машинно оборудване в Пречиствателна станция за отпадни води - Стара Загора за повишаване на ефективността в експлоатацията на съоръжението. Целта е намаляване на количеството на инфилтрираните и ексфилтрираните отпадъчни води на входа на пречиствателната станция.

 Проектът ще осигури по-добро функциониране и управление на елементите на водоснабдителната система. Oчaĸвa ce зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа на обособената територия дa нaмaлeят c 14%. Срокът за изпълнение на проекта е 49 месеца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини