Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Люксембург

  • 14 октомври 2019 07:26

  • 251
  • 0
Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Люксембург
© Фейсбук

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на е на посещение в Люксембург, където ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи“ (СВнР), съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Сред основните теми на срещата са ситуацията в Сирия и военната операция, предприета от Турция там, както и напрежението в Източното Средиземноморие във връзка с новите сондажни дейности на Турция. Външните министри от ЕС ще проведат работен обяд с министъра на външните работи на Украйна Вадим Пристайко. Очаква се на него да бъдат обсъдени отношенията между Европейския съюз и Украйна, която е една от водещите държави в инициативата „Източно партньорство“.

Ще бъдат дискутирани възможностите за засилване на политическото сближаване и икономическата интеграция на страната с ЕС в съответствие със Споразумението за асоцииране, както и усилията за урегулиране на ситуацията в Донбас. Външните министри ще присъстват и на прощална вечеря с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, чийто мандат изтича в края на октомври 2019 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини