Даниела Дариткова: Опозицията трябваше да организира своето присъствие в пленарната зала

  • 11 октомври 2019 10:03

  • 554
  • 2
Даниела Дариткова: Опозицията трябваше да организира своето присъствие в пленарната зала
© Булфото (архив)

„Петък е ден на опозицията. Вие сами можете да изчислите колко са опозиционните партии в момента – три на брой. Ако се смятат 9-те независими народни представители, те наистина имат числено превъзходство. В този смисъл опозицията трябваше да организира своето присъствие в зала, така че да чуе отговорите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на всички други участници в парламентарния контрол. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Думите ѝ са по повод проваленото парламентарно заседание днес, поради липса на кворум в пленарната зала.

"Ние сме били толкова, колкото е възможно в контекста на предизборната кампания и на мероприятията и празниците, които днес трябва да бъдат посетени днес от колегите народни представители в техните региони“, обясни тя.

Дариткова посочи, че всеки ден има различни мероприятия и числеността на народните представители е различна.

На въпрос защо са били два опитите за регистрация, а не три, д-р Дариткова поясни, че няма изискване колко да бъдат те.

Относно забележката на опозицията, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бяга от въпросите на народните представители, Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е отговори така: „Премиерът Борисов преди две седмици беше тук и отговаряше на въпросите на опозицията, а председателят на „БСП за България“ избяга същия ден от парламентарен контрол и не дойде да зададе своя въпрос. Сами можете да направите изводи за това чие поведение е последователно и чие не отговаря на парламентаризма“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
554 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2019.10.11 | 11:04

2

КОЯ "опозиция" "другарко-госпожо" Дариткова,ТАЗИ дето ПОДМЕНИ листата на "бсп" за Евровота ли????????????????????????????????

????

2019.10.11 | 11:01

1

КОЙ ОРГАНИЗИРА спирането на излъчването по БНР за 5 часа? КОЙ ОРГАНИЗИРА "липсата на кворум" в "парламента", за де НЕ отговаря ТОЙ,ТОЙ,ТОЙ? КОЙ..............? НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини