Йордан Цонев: Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е от първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността на нашия регион

  • 10 октомври 2019 10:33

  • 440
  • 2
© Булфото (архив)

Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е от първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността на нашия регион. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания.

ДПС и ПГ на ДПС ще подкрепи декларацията във връзка с разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Северна Македония и Албания. Нещо повече от това, във всичкки документи на ДПС, програми, декларации, ние винаги сме поставяли акцента върху разширяването на ЕС и присъединяването на страните от Западните Балкани. За нас това е въпрос с първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността в нашия регион, заяви Цонев.

Той посочи, че няма как в региона да има стабилност, да има мир, сътрудничество и посперитет без присъединяването на държавите от Западните Балкани, в това число и на най-голямата и най-мощна във военно и икономическо отношение държава на Балканите - Турция. Ние смятаме, че и там преговорите трябва да продължат, защото сме убедени, че без присъединяването на тази най-голяма държава стабилността на Балканите винаги ще бъде под някакъв въпрос, допълни още Цонев. той изрази категоричното становище, че подкрепят декларацията и целия процес. "Нашите представители в ЕП водят доста активна политика в това отношение, каза още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Novini.bg
440 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.10 | 11:05

2

Цонев,ибрикчия,подлог мазен и долен боклук Турция ИД ли е ?

po skoro

2019.10.10 | 10:47

1

по скоро за ислямизацията на балканите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини