Сериозна бежанска вълна след действията на Турция в Северна Сирия, очаква Владимир Чуков

  • 09 октомври 2019 18:33

  • 2342
  • 3
Сериозна бежанска вълна след действията на Турция в Северна Сирия, очаква Владимир Чуков
© Кадър БТВ

Турският президент Реджеп Редоган говори от 2 години за необходимостта от военна операция на неговата страна в Сирия и използваше всеки случай да го повтори и да подготви ситуацията.

Това заяви арабистът Владимир Чуков, цитиран от БТВ. Според експерта турската интервенция в Сирия, чието начало бе обявено този вторник, не е изненадващо, още повече че за нейната подготовка е бил проведен доста сериозен разговор между Тръмп и Ердоган.

Доста по-интересна е ситуацията с позицията на САЩ относно турската намеса в Сирия. Забелязва се разнобой между президента и неговата администрация, която започна още миналата година с оставката на генерал Матис от Пентагона, отбеляза Чуков. Сега американският президент отново е критикуван от Държавния департамент и Пентагона за решението си да изтегли американския контингент от Североизточна Сирия, което развърза ръцете на Анкара за военна операция.

Тези различия в позициите довеждат до това, че американците говорят едно, а вършат друго на терен, смята Чуков.

Според него вероятно ще има нова много сериозна бежанска вълна вследствие на военните действия на Турция в Северна Сирия.

Няма човек, който след като започва военна операция в такъв широкомащабен профил, протичаща малко повече от хиляда километра от нашата родна граница с Турция, да не се притеснява. Това, което би следвало да очакваме, е много сериозна последствия не само за Турция, но и за съседна Европа, подчерта той.

Последвайте канала на

Novini.bg
2342 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ужас

2019.10.09 | 18:49

1

Тези различия в позициите довеждат до това, че американците говорят едно, а вършат друго на терен, смята Чуков.-------ЧУКОВ, КОГА АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВЪРШЕЛИ ТОВА, КОЕТО ГОВОЯТ. ТОГАВА, КОГАТО ГОВОРЯТ , ЧЕ ВОЮВАТ СРЕЩУ ИГИЛ ЛИ? Кюрдите го изпитаха на гърба си.

2019.10.09 | 20:13

2

ЧЕРВЕН БОКЛУК

Galin

2019.10.09 | 20:44

3

Този Чуков е никакъв експерт, многократно му слушах коментарите по въпросите на близкия изток и той постепенно прави от мухата слон! Без да съм експерт ще ви кажа следните неща и времето ще покаже :
1. Чуков е русофил и бивш комунист
2. Кюрдите в Сирия са преселници и са дошли постепенно от Ирак и Иран, но с годините са увеличаваха на брой и прогониха коренното население от тези райони където са в момента
3. Кюрдите, които ще бягат от войната за стигнат до нас няма от къде да минат освен през Турция, което почти е невъзможно, единният им шанс е да бягат към вътрешността на Сирия или по посока Ирак от където са дошли през последните 100 години.

Добави коментар

Водещи новини