На какво ще разчита новият проект на Слави?

  • 08 октомври 2019 15:35

  • 6953
  • 22
На какво ще разчита новият проект на Слави?
©

Учредяването на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в „Няма такава държава“ в събота повдигна редица въпроси от начина на формиране до наименованието ѝ. Имайки предвид медийната кариера на екипа, очакванията бяха за гръмко отразяване на старта. Въпреки че това не се случи, „политическият продукт“ на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е една от основните политически теми. Той успя да предизвика коментари от юристи в лицето на проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то до самия премиер.

Това заяви в интервю за Novini.bg политологът Теодора Йовчева, която коментира горещата новина от последния уикенд - учредяването на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в "Няма такава държава". Създаване на партия от популярно лице от развлекателния бизнес не е нещо ново. Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, известен с риалити форматите си в САЩ, стигна до Белия дом. Украинският актьор Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога стана президент на страна, разкъсвана от проблеми. Италианският пример обаче предлага най-подробната картина. Популярният комик Бепе Грило създава интернет блог през 2005 г. и от тогава започва да конкурира както политиците, така и медиите. Популярността му се разраства през различни движения и акции докато не се стига до основаването на партията „Движение 5 звезди“ (M5S). Формацията набира сила от 2009 г., а днес е дори основна управляваща партия в Италия, каза още политологът.

„Политическият продукт“ (както основателят му го нарича) на Трифонов е част от тази тенденция на навлизане на популярни лица в политиката. Основните заявки на партията и на други подобни е демонтиране на „политическата класа“ и заместването ѝ с нещо ново. Обикновено на политическата класа се противопоставя волята на гражданите като неин изразител е новата партия. Точно заради това Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в застъпва засилено гражданско участие като основно послание на партията. Повече инструменти на пряката демокрация като възможност за директно участие на гражданите като начин за премахване на политическата класа. Тук обаче се появява и уловка. За премахването на „старите“ елити с празни обещания, се предлага заместването им с нови медийни елити. Тези нови елити не са политически, но се стремят да бъдат такива, добави Теодора Йовчева.

От друга страна, основните послания на екипа се оказват проблемни - като намаляването на броя на народните представители. Най-силното оръжие на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в - намаляването на партийната субсидия - беше отнето. След като парламентът прие намаляването на субсидията за партиите на 1 лв. за глас, той на практика обезсили едно от централните искания на новия проект. Въпросът с избирателната система също беше внесен за обсъждане. За разлика от въпроса със субсидиите, тук не се стигна до приемане на предложението, формулирано на референдум от екипа на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. С времето обаче техническият въпрос за избирателната система беше фокусиран около преференциите. Преференциалното получи повече гласност сред гражданите като измести варианта на избирателна система, предложен от екипа на предаването, коментира политологът пред медията ни.

Оказва се, че новият проект започва с обезсилени заявки. Все пак той ще разчита на социално напрежение и грешки на всички политици. Вероятно ръководният екип ще избягва да се позиционира в ляво или дясно доколкото всички политици са „виновни до доказване на противното“. Моментът за успех на проекта както италианския и украинския пример обаче изглежда пропуснат. Все пак потенциалът му може да расте и както партията на комика Бепе Грило, да изкача своя шанс във властта, завърши Теодора Йовчева.

Последвайте канала на

Novini.bg
6953 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2019.10.08 | 16:53

6

Новия проект на Славчо ще разчита предимно на чалга поколението, което сам си създаде. Нормален човек не би го подкрепил.

https://m.fakti.bg/world/415345-faraj-es-e-chudovi

2019.10.08 | 16:56

7

https://m.fakti.bg/world/415345-faraj-es-e-chudovishten-proekt

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.10.08 | 17:18

8

Цитираш сайта ''Факти''

Христов, проф.Христов

2019.10.08 | 17:43

9

Новият проект набляга на онези, 80% от населението.

к

2019.10.08 | 16:49

5

Разчита на доказания в БГ модел - дай на безмозъчните шоу и си уреден. Примери много. БББ с клоуна Жорж Ганчев. Царо с вЕрвайте ми, 800 дни стигат. Бареков. Волен Сидеров. Агент Буда вече 10 години ни управлява без нито една идея в главата. Червените на всеки избори си намират балъци за сполуката....

страх

2019.10.08 | 16:26

4

Всички,,богопомазани,,величия се страхуват ,че Дядо Слави ще им грабне ректората. Няма балами в тая държава . Всички искат власт за да лапат. Народът го разбра и Слачовата партия е с предизвестен край.

яя

2019.10.08 | 16:01

2

на чалгарите......

Е па?!

2019.10.08 | 16:16

3

Е па тоа нема ли да си смени тва кожено якенце...все с него си ходи...,може пък парички да си нема за нови дрехи..знам ли...?!

Робин Хут

2019.10.08 | 17:46

10

На какво ще разчита новият проект на Слави?

Ще расчита на парите на К. Домусчиев.

Пореднното олигарх зидарче, което му диктуват от ЗАПАДА (връзка НЮ ЙОРК to РАЗГРАД) е решило да влезне и то в политката за да прилапа няколко милиарда със Слави и да се възползват от 30 годишен РАЗПАД на БЪЛГАРИЯ, коятовече официално се е превърнал в турско-цигански хаганат.

Робин Хут

2019.10.08 | 17:50

11

Разберете го веднъж за винаги, когато държавата я водят разни, шоумени, футболни звезди, репортерчета, олигарски, генерлачета, адвокадчета, терористи, мутраси, мутри, рекетюри. НЕУЧАКВАЙТЕ НИЩО ХУБАВО.

2019.10.08 | 15:59

1

на глупостта на българина на това ще разчита

хмм

2019.10.08 | 17:57

12

че в момента байно ,тези дето те яхат на какво разчитат...

kik

2019.10.08 | 19:52

16

Tapacite koito glasuvaha voenen da stane prezident 6te glasuvat za klouna da stane ministar predsedatel. Emociite v balgariq vinagi sa bili na preden plan kato stava vapros za glasuvane. Balgarskiq tapoglasodavatel nikoga ne misli trezvo kolkoto i da mu zabranqvat prodajbite na alkohol po vreme na izbori.

Фокю

2019.10.08 | 20:10

19

Научи се да пишеш на Български първо бе кютук блъснат и тогава плюй в интернет аман от онлайн змий

Добави коментар

Водещи новини