Ева Майдел: Работя за Европа, която да достига до всеки регион и всеки гражданин

  • 08 октомври 2019 14:30

  • 186
  • 1
Ева Майдел: Работя за Европа, която да достига до всеки регион и всеки гражданин
©

„В срещите с граждани си давам сметка, че Европа се отразява много по-добре на едни места, отколкото на други, заради неща като магистрали и инфраструктура, добро или лошо управление, исторически, образователни наследства. Моя кауза е да работя за Европа, която да достига до всеки регион.“ Това заяви българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на граждански диалог със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен, организиран от представителството на ЕК в България.

Събитието се проведе в понеделник, 07 октомври 2019 г, в София. Темата на публичния дебат бе "Каква Европа искаме? Новите приоритети за развитието на ЕС". Освен Юрки Катайнен и Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, участие в дебата взе и заместник-кметът на София по направление „Финанси и стопанска дейност“ Дончо Барбалов.

По време на дискусията Майдел посочи, че неравномерното развитие на България крие много опасности, като най-голямата от тях е обезлюдяването на цели региони. „За първи път от 2009 г. покупателната способност на софиянци е по-висока от средната за ЕС. Но това трябва да се случи и с другите български региони. Затова за мен две теми са много важни: как да помагаме на средния и дребния бизнес и в тези места, където покупателната способност е едва 30% от средната в ЕС, да получат Европейска помощ и шанс за развитие. Как талантите и идеите на българите и в тези региони да могат да се реализират?“ допълни евродепутатът.

В Европарламента Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по работи активно, заедно със заместник председателя на ЕК Юрки Катайнен по един от основните проекти за привличане на инвестиции в ЕС, т. нар. План Юнкер. В резултат, към 2019 г. в България влязоха 860 млн. лв. за близо 10 000 български фирми, като очакването е те да мобилизират в допълнение още над 4 млрд. лв. частни средства. По този начин България се оказва в Топ 4 на ЕС по привлечени инвестиции като процент от БВП по Плана Юнкер.

Последвайте канала на

Novini.bg
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Обясняваи ги на Фараш тия работи

2019.10.08 | 17:11

1

https://m.fakti.bg/world/415345-faraj-es-e-chudovishten-proekt
Празните ви приказки краи нямат и след 4г ти пак нищо няма да си направила и с теб и без теб все тая

Добави коментар

Водещи новини