Слави Трифонов отговори на Огнян Герджиков

Позволявам си да коментирам изказване на професор Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, само защото е бивш председател на Народното събрание и бивш министър-председател. Освен това е и преподавател по право в Софийския Университет. И като такъв, би следвало да познава закона по-добре от всички нас. Това написа Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в във "Фейсбук" страницата си в отговор на изказване на Герджиков пред БНР.

"Вчера професор Герджиков заяви: “... зaкoнът нe пoзвoлявa пaртия дa урoнвa дoбрoтo имe и прecтиж нa държaвнocттa. A нaрушeниe нa тoвa изиcквaнe ce cъдържa oщe в имeтo нa caмaтa пaртия "Нямa тaкaвa държaвa".
Малко факти.
Първо:
Няма закон в България, който да има такъв текст, какъвто импровизирано посочва професорът.
Второ:
В член 4-ти от Закона за политическите партии пише следното: “Организацията и дейността на политическите партии се осъществяват въз основа на Конституцията, законите и в съответствие с техните устави.”
Трето:
Ето какво пише в Конституцията:
Член 44.
(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.
(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие.
(3) Законът определя организациите, които подлежат на регистрация, реда за тяхното прекратяване, както и взаимоотношенията им с държавата.
Пояснявам за професора – в тези текстове на Конституцията се говори за дейност, а не за име.
Четвърто:
Единственото място в Закона за политическите партии, където се говори за име, е следният текст:
Член 14.
(2) Не се допуска повтаряне на наименованието или абревиатурата на друга партия, както и прибавянето към тях на думи, букви, цифри, числа или други знаци.
И пето:
В закона за Юридическите лица с нестопанска цел, който е водещият закон по отношение на сдруженията, а партиите също са сдружение по смисъла на закона, пише следното:
Чл. 7. (1) Наименованието трябва да включва ясно означение на вида на юридическото лице с нестопанска цел.
(2) Наименованието трябва да не въвежда в заблуждение и да не накърнява добрите нрави.
Това са фактите.
В крайна сметка, твърдението “Няма такава държава” не отговаря на въпроса “каква?” Каква “такава” държава няма? Отговорът на този въпрос оставям на вас. Защото, в крайна сметка, държавата е такава, каквато си я направим
", написа още Трифонов.

Коментари

 1. 2019.10.11 | 09:10

  Няма да се изказвам по политически теми, защото винаги ще има поне две мнения по въпроса - "за" или "против", но искам да посоча очевидното - с тази популярност която Слави има и с публичното критикуване на управляващите изказващ мнението на хората Слави имаше възможност да стане безспорен лидер в държавата, но поради арогантност и самоувереност с тези си действия стигна нивото на Сидеров.
  - пример: Симеон II дойде в България от нищото, започна да мига на парцали, да говори прости изречения и думи и целият народ го прие, избра, и то на минали лаври - умен човек, възползва се от надеждите на нацията, а Трифонов.... падение, с действията си изгони птичето което му бе кацнало на рамото през последните 20 години....
  P.S.: България няма загубена битка, но поради слабо управление няма и спечелена война....

 2. 2019.10.08 | 08:28

  Да тълкуваш българските закони, в отговор на професор по право в България, е все едно да продаваш краставици на стар краставичар. Славчо може да умее да прави чалга, може да е музикант, но не е учил и не се е доказал като юрист. Първо, това е демонстрация на неуважение към доказал се професионалист, второ като проходил политик, демонстрираното самочувствие на Славчо, бяга три пъти по-бързо от самия Славчо. Суверена Славчо, Суверена ще те накаже за тези глупости, защото той е най-добрия критик!!!

  1. 2019.10.08 | 12:24

   В подкрепа на написаното по-горе кратко и ясно ще добавя следното:
   Изказването на Станислав говори за две неща:
   1.Нисък интелект
   2.Амбиция
   Съчетаването им никога не е довеждало до нещо добро нито този който ги притежава нито тези които биха му повервали!

 3. 2019.10.08 | 12:07

  Нахални, обясняващи се като пу.ки натрапници -плагиати..! Боже, помогни им ... !

 4. 2019.10.08 | 11:28

  Браво Слави размажим лисичите физиономии вълкът си сменя кожуха а нрава нееее.

 5. 2019.10.07 | 16:11

  Тези, които плюят против Трифонов, какво те предлагат, да си стоим така ли, и да гледаме умно и да преизбираме едни и същи престъпници!!!

  1. 2019.10.08 | 08:41

   И какво да му харесваме на СлавитУ ?! Активен в опростачването на нацията последните 30 години, парите му навън, ходи като като мутра с охрана, изживява се като авторитет по всички въпроси, целува задниците на силните на деня, липсва му квалификация в която и да е област освен шоуто, арогантен до безбожие, абсолютно авторитарен - но говори за демокрация, партията му няма нито политическа платформа, нито програма, нито хора с репутация и квалификация за участие в управлението. Какво да му се впечатлявам, че да гласувам за него ? Нали го видях колко струва на интервюто с премиера - само дето не се надупи. Една социална кауза няма като поублична личност.

  2. 2019.10.07 | 16:26

   Сага, не са ли чалга, политиците????

  3. 2019.10.07 | 16:20

   слави е поредния епизод в сапунената опера целяща да раздели народа и да разпличка умовете на хората , в чалга държава е естествено да имаме чалга политици

 6. 2019.10.07 | 18:54

  Простотията на Радев е заразителна,Слави ни идва в повече.

  1. 2019.10.08 | 08:33

   А-а не, първо бе Ленчето М`илиончева, после Грипен-а с червилце по бузките на Хърватския Президент, после Пчеличката Мая и чак сега Юриста без образование Славчо - аман от властолюбци некадърни!!!

 7. 2019.10.07 | 18:49

  Не си позволявай да коментираш мнения на специалисти в дадена област,бе долен плевенски педал!

  1. 2019.10.08 | 07:44

   Те тия специалисти пускат убииците от затвора и сме им видяли доброто!Аман от експерти крадливи!

 8. 2019.10.08 | 03:04

  По член 7 алинея (2) Наименованието трябва да не въвежда в заблуждение и да не накърнява добрите нрави. - По това нещо където сам е посочил Славуца, не може да основе партия с такова име - 1. наименованието въвежда в заблуждение - има такава държава и 2. името на партията накърнява добрите нрави - не е прилично да хулиш родината си.
  А и друго по член 44 алинея (2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие. Та по тая точка трябва да забранят ДПС-то партия незаконна по конституция. Време е съда да се събуди!!!

 9. 2019.10.07 | 22:13

  Браво Слави сипи им на тия 240 кавала да им е гадно.

 10. 2019.10.07 | 20:42

  патерица на всяка власт

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет