Политолог: Конспиративното учредяване на партията на Слави Трифонов е отвъд всякакви нормални граници

  • 07 октомври 2019 13:59

  • 1936
  • 1
Политолог: Конспиративното учредяване на партията на Слави Трифонов е отвъд всякакви нормални граници
© Булфото (архив)

Може би не беше изненадващо, че Шоуто направи партия, но беше изненадващо, че партията не направи шоу. Това каза пред БНР политологът Георги Киряков по повод учредената в събота (5 октомври) партия "Няма такава държава" с лидер Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в

В интервю за БНР политологът обясни, че е очаквал доста по-публичен да бъде процесът на учредяването на новата партия.

Обяснението на един от делегатите на учредителното събрание, дадено пред медиите, че секретността е заради т.нар. "кафяво-жълти" медии, Георги Киряков коментира с поговорката "Който се страхува от мечки, да не ходи в гората". 

Партиите са затова - да обясняват на публиката всяко свое действие. Тази конспиративност е отвъд всякакви политически и нормални демократични граници. Утре, ако влязат в политиката, така ли ще правят коалиция - отвъд погледа на публиката и отвъд погледа на медиите, каза още политологът. 

Според него проучвания показват, че партията "Няма такава държава" ще влезе в бъдещ парламент: "Това означава, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в може да пренареди конфигурациите на бъдещи коалиции, освен ако някоя от големите партии не спечели пълно мнозинство, но такава перспектива няма".

По думите на политолога не може да има сравнение между Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от гледна точка на създаването на партиите им и като потенциал на управление, защото Трифонов не е загатнал, че е способен да взема важни политически решения.

Виждаме кой влиза в управлението на неговата партия - това са сценаристите му. Защо е затворил възможностите други хора да участват във вземането на партийните решения? Това е много важно за всяка партия, заяви още Киряков и допълни, че очаква Трифонов да излезе и да отговори на този въпрос.

Правенето на политика не е само анти, не е само протест и критикуване на управляващите и управлението. То е и обратното - предложения за това как ще изглежда, според тяхната партия и според лидера, бъдещето на България, каза в заключение политологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
разбръмчаха се костършелите

2019.10.07 | 20:10

1

Недостойни интервюта заместват липсата на мечтаното шоу, което пък Шоуто напук не го направи. Мазняци, печалбари от разголени хвалебствия, празноглави "открития", злоба,злоба, злоба високоплатена, истеричен страх, че ще им секнат доходите от недомита съвест.... Лукаво-тъповати ухилки на мазни физиономии ... Отврат.

Добави коментар

Водещи новини