Бойко Борисов: Няма кой да събори сделката за закупуването на новите изтребители F-16

  • 07 октомври 2019 10:30

  • 6078
  • 81
©

Само хубави неща се чуват за нас, и само за свършена работа. Ние сме една от държавите, коите най-добре се възползваха от плана "Юнкер". Изключително големи парични потоци усвоихме. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, по време на участието си в годишната бизнес-закуска, организирана от Американска търговска камара в България, предаде репортер на Novini.bg.

Той изтъкна, че се е направило толкова много, преди да се закупят новите изтребители F-16. Не се изкушихме да закупим по-стари изтребители. Можехме да дадем парите за пенсии и заплати, но нашата армия заслужава най-доброто. Подло беше, че ни обвиниха в лобизъм. При всичките ни срещи винаги сме поставяли геостратегическото положение на България, никога не е ставало дума за лобизъм или корупция“, увери Борисов.

Обвиниха ни в лобизъм за сделката - беше подло, беше трудно. Затова с вицепремиера Каракачанов и с финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва направихме необратима сделката. Каквото и да правят, не могат да я съборят. Американските ни партньори знаят за това“, заяви Борисов.

Всички наши съседи се радват, че правим газови магистрали, защото ще се възползват от тях. Всичко е впечатляващо. Докато другите говорят, ние правим магистрали“, подчерта министър-председателят на България.

Всяка изоставена държава става средище на корупция и терор, предупреди Борисов. Той предупреди дипломатите да не се заиграват с историята. „Ние стъпваме на чистия извор, оставаме историята на историците, за да се върви напред“.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира и предстоящия Брекзит: "Никой не може да каже какво ще се случи. Дано се връзумят".

"Благодаря за добрите оценки, за инвестициите, които се правят в различните сфери. Дори износът ни за Америка е по-голям от вноса. Това показва доверието в нас и развитието на икономиката ни. Благодарим Ви и се надяваме сътрудничеството ни да продължи".

"Нашата икономика, благодарение на усилията на правителството, е достатъчно зряла, за да отиде оттатък океана и да стъпи на пазара на САЩ", заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България на среща на организацията с правителството.

"Потенциалът на България е във високотехнологичните сектори, соларни паркове, производството на пробиотици, софутер за киноиндустрията", смята той.

Петър Иванов изтъкна, че ръстът на нашата икономика надминава редица европейски страни и дори се сравнява с много световни. По думите му правителството е допринесло за развитието на трансатлантическото сътрудничество в контекста и на решението за покупка на 8 многоцелеви изтребители Ф-16.

"Енергетиката е ключов приоритет, а целта е да осигурим енергийна независима. Американските компании са ключов фактор за повишаване на диверсификацията на българската енергийна система, освен това създават нови работни места", допълни той.

Иванов добави, че и сектор "Образование" е много важен фактор за повишаването на бизнес климата в страната ни и Америка с радост ни помага в тази насока. "Ако желаем да успеем и децата ни да се гордеят с нас, трябва да си сътрудничим и комуникираме помежду си", изтъкна той.

"Има две неща, които сближават България и Америка - визия и лидерство. Закупуването на изтребители Ф-16 е доказателство за доброто сътрудничество между двете страни. Те ще помогнат на България да защитава по-добре територията си". Това заяви изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман.

По думите му Америка е инвестирала 30 млн. долара в страната ни. "Има много постижения, които можем да отбележим", изтъкна той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6078 81

Свързани новини

Коментари 81

Добави коментар

2019.10.07 | 11:11

1

Браво! Все такива хубави новини искам! Да се пръскат от яд руските тролове;)

Ерни

2019.10.07 | 11:48

9

Браво, генерале.

Груйчо

2019.10.07 | 13:40

48

Поздравления. Ген. Борисов продължавайте в същия дух. Завистниците и саботйорите ще млъкнат. А тези , които милеят за България ще Ви подкрепят.
Със сигурно това е човека, който ще изведе България по трудния но правилен път.Виждам вече в Борисов едно спокойствие. Кабинет 1 беше, малко силов, кабинет 2, беше по умерен и разумен, сега наблюдавам, вече един съвсем улегнал, помъдрял и много далновиден Борисов.

Ерни

2019.10.07 | 14:34

64

Робин, не реви. Умирате от яд, това е истината. Така ще е свиквай.

2019.10.07 | 13:45

54

груйчо , стига си му правил свирки на винету ,

Робин Хут

2019.10.07 | 13:42

51

Днеска и 50 коментара да напишеш под разлини имена поне си смени репортоара и не пиши еднотипни глупости...

Nikola Benkov Konsulov

2019.10.07 | 12:35

31

Пожелавам ви четири години успешен мандат. Виждам вече в Борисов едно спокойствие. Кабинет 1 беше, малко силов, кабинет 2, беше по умерен и разумен, сега наблюдавам, вече един съвсем улегнал, помъдрял и много далновиден Борисов. Със сигурно това е човека, който ще изведе България по трудния но правилен път.



Иво

2019.10.07 | 12:22

16

Сега е времето на Бойко Борисов. Този човек е нужен на историята и тя го създава. Не случайно точно Бойко Борисов, точно в този период от развитието на България е премиер.и дано обнови държавата, и дано българите се променят към по-добро. А Борисов да е жив и здрав и да му помага Бог да пребъде.

Пенчо Кубадински

2019.10.07 | 12:48

35

Истински и непосредствен и същевременно дипломат, но не от онези клишираните и захаросаните, а със собствения си стил и емоционално, а не заучено. Браво на Премиера! Във управлението на Г-н Борисов през тия години в които той управлява, България има лице: Първо отключи Евро парите след като никоя политическа сила освен ГЕРБ не можа да го стори. След това постепенно нещата се случват и до края на мандата, всеки ще усети положителните страни на управлението.

Боби

2019.10.07 | 13:15

40

Браво!!! Бойко - Княз на Балканите и славяните. Единственият конструктивен ЛИДЕР от последните 30 години. Хората оценяват това което Герб прави. Да Ви пази господ (и охраната). Само Герб!!!

Нашия княз

2019.10.07 | 13:19

41

Е КАФЯВ ако той е славянин аз съм китаец, по скоро е евреин или пумак

Baj Stawri

2019.10.07 | 12:47

34

Гн Борисов, притежава качеството ДАЛНОВИДНОСТ, малко политици го притежават. Да е жив и здрав, ТРЕТИЯ му мандат е най-резултативен.
След Стамболов и Ляпчев няма друг...той е.Всичко, което казахте е така.

Ивана

2019.10.07 | 12:29

25

Това е добре, че господин премиерa говори със земен език, не се прави на голямата работа, просто говори с езика на народа и затуй народа го обича и избира.Космически нива делят Радев от Борисов, този доблестен патриот. Скоро кликата на недоразумението Радев, ще се изяде от вътре.Падението му ще бъде невероятна гледка за зрителя. Ще бъде жалка гледка

Mitaka

2019.10.07 | 12:22

17

Откривате толкова красиви неща, а те са безброй- огромно, по мащаби строителство. Изумен съм от Вашата упоритост, от вашия неуморен труд, всичко да бъде изпипано до край, да е най- доброто, най-красивото, най- истинското. На Вас г-н Премиер и на Вашите екипи едно огромно Браво.Благословени да сте от Бог.Цяло лято не си дадохте почивка,не знам дали много тома неверници, заслужават Премиер,като вас.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини