Румен Радев се срещна с председателя на Конституционния съд на Австрия

  • 04 октомври 2019 19:00

  • 784
  • 1
Румен Радев се срещна с председателя на Конституционния съд на Австрия
© Президентство

Резултатите и предизвикателствата, свързани с правото на индивидуална конституционна жалба, обсъди държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща във Виена с председателя на Конституционния съд на Австрия проф. д-р Кристоф Грабенвартер.

Това съобщиха от прессекретариата на Президентството. Австрия е родината на конституционния съд и българският президент се запозна на място с използването на този инструмент на гражданското общество. Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на българските институции следва да работят за реално овластяване на гражданите, включително и с предоставяне на правото на индивидуална конституционна жалба. По думите на държавния глава подобна възможност ще бъде стъпка към създаването на по-активно гражданско общество в България и за необратимост на демократичните процеси у нас.

Със срещата с проф. д-р Кристоф Грабенвартер приключи и официалното посещение на българския държавен глава в Република Австрия.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Малииии

2019.10.04 | 22:58

1

Тоя па само и само за да разхожда Деса, какви теми обсъжда! Какво общо има президента с конституционния съд? Какво разбира той от право? Въобще какво зависи от президента по този въпрос? Нищо на квадрат. Нито може да промени закона, нито му дреме на фуражката дали примерно бай Вуй ще може да пусне жалба до конституционния съд, че му е запушен нужника......… Ама като е за разходки на държавни разноски, вече е специалист по всичко.

Добави коментар

Водещи новини