Каракачанов: Македонските политици са много добри българи, но само на маса и като пият ракия

  • 02 октомври 2019 08:45

  • 2710
  • 15
Каракачанов: Македонските политици са много добри българи, но само на маса и като пият ракия
© Кадър - БТВ

Не ми се иска да вярвам, че този инцидент е свързан с изборите. Не мога да си представя, че по този начин ще се провежда предизборна кампания в България в 21 век. Явно напрежението преди изборите е голямо.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който коментира палежа на имот на кандидат за кмет от ВМРО на село Ясна Поляна и продължи по темите за циганската престъпност и предложението на партията му да се забрани Българския хелзинкски комитет. "Дянко Марков е един изключително достоен човек и български офицер. Аз съм предложил една концепция за решаване на проблема с циганската престъпност. Аз не казвам, че тази концепция ще реши изцяло проблемите, но тупането на топката и отлагането със сигурност не помагат. Днес депутатите от ВМРО ще внесат един законопроект, който отлежава от години. Искаме разширяване на неизбежната самоотбрана. Не го правим предизборно. Тази година има два пъти избори в България. Това означава ли, че 12 месеца трябва да спим и да не внасяме законопроекти, защото ще ни обвинят, че го правим предизборно? Същото е положението и с инцидента в Сливен. Тези хора трябва да почнат да работят, а не да се чудят как да получават държавни помощи. Не може антибългарски организации като БХК да защитават само циганите и да завеждат дела срещу български полицаи за превишаване на правомощията си. Има фрапантни случаи. Това е причината да посикаме закриването на БХК. Те близо 30 години защитават престъпниците, изнасилвачите и убийците, а не се занимават с жертвите на техните престъпления. БХК е организация, която не защитава българския национален интерес. Тези хора имат общо и с освобождаването на австралийския убиец. На мен ми е ясно, че съдът няма да ги забрани, но искам да се вдигне топката за един дебат. Имам право да изказвам мнение и това правя. От БХК не могат да ми казват какво да мисля и говоря. Какво общо има че съм министър. Нямам право на мнение ли? Утре няма да съм министър и пак ще говоря същата неща, защото нашият конфликт с БХК е още от 1991 година", разкри Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той коментира и темата за Северна Македония. "Моето търпение приключи отдавна. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се занимавам от 30 години. Познавам почти всички македонски политици и съм пил ракия с тях на маса. Те на маса са много добри българи, но когато дойде време за решения, става трудно, почват да се карат и да обясняват, че не може да се говори за обща история. България има много лостове за влияние. Според мен трябва да използваме най-дебелият лост и да кажем не на поканата на Македония за членство в ЕС. България задължително трябва да защити историята си и ще го направи. Цялата идентичност на комунистическа Югославия се основаваше върху фалшификации на българската история. На гърците им беше много по-лесно с договора. Македония тупа топката и си мисли, че ще може да влезе в ЕС и да запази антибългарската си позиция. Това няма как да се случи. Аз предложих най-твърдата позиция, но виждам, че не се приеме. Ще направя още две предложения днес на Министерски съвет. Никога не съм си измивал ръцете по тази тема. Българското правителство трябва да бъде по-твърдо. Любовният период със Скопие отмина. Там е ясно, че с обещавам не става. Трябва да използваме всички механизми. Всички държави, които са ставали членки на ЕС в последните 20 години, са изпълнявали условия, включително и България", категоричен беше Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2710 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
КОРУМПИРАНА СВНИНЯ

2019.10.02 | 11:32

15

ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ.

Сме ви е.бали мамецот седесарски бугарски,

2019.10.02 | 09:23

4

што да бараме со вас бре свини евро-атлантички бугарски, дали сте вие оваа Бугария за коя што го имаа умрено Гоце, Даме, Тоше Алесандров? Сте смардни пички, кои го лижат га.зот на Ердоган, сега сакате да ве почитуваме, ай сиктир педери со педери.

2019.10.02 | 11:17

14

Айде дежурния трол тука,който обикновено се прави на турчин,сега се прави на македонец! А директивите са все същите...Междуетническото напрежение и омраза са много добър лост за разделяне и настройване на народа на определена,желана от властта,вълна...! Дано народа все някога се усети и спре да се връзва на мутрите които го управляват вече 30 години!

2019.10.02 | 10:56

11

никога македония-севена,южна,ха ха ха,няма да влезе в Европа,постояно ВЕТО.

2019.10.02 | 10:50

10

Абе циганин,нали висите като парцали за Български паспорти.няма такава държава македония,и Албанци и Турци и Гърци казват,че това е било БЪГАРИЯ.

Да ви пикам на пасошите седесарски,

2019.10.02 | 11:16

13

ги бараме бугарските пасоши само работиме во Европскската уния, сме ви оде.бале седесарската држава уште од пучот во 1989 година. Не сакаме со вас.

Яс сум македонец, не сум бугарин,

2019.10.02 | 11:12

12

кога ке ги натерате седесарските пички от Бугария и ги зоврте во каушите, тогаш и яс ке се пишам бугарин. Се срамам дека имам бугарско потекло.

Браво Каракачанов

2019.10.02 | 10:25

9

Ако имаше и други, около Каракачанов, да се застъпват по-твърдо по ред въпроси за оцеляване на българската нация, щеше да има повече ред и справедливост!

коментар

2019.10.02 | 10:25

8

Каракачанов , на север от нас има една държава и тя се нарича СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и там живеят МАКЕДОНЦИ.
Аз живея в България и се наричам БЪЛГАРИН.
Ти в същност какъв; БЪЛГАРИН или МАКЕДОНЕЦ?
Ами време е да се самоопределиш.

данъкоплатец

2019.10.02 | 10:23

7

По-долу виждам на снимката, как пак се е ухилил като простинал к...... Роската/Пастирката/.

2019.10.02 | 10:08

6

Значи си пиете ракията заедно?

????

2019.10.02 | 10:05

5

"Другарю-господин" Каракачанов,КОГА ПОДХВАЩАМЕ "паспортите"????

Айде чиба, преяла седесарска свиньо,

2019.10.02 | 09:17

3

ти ли си българин, какво правиш в безродния чуждопоклоннически седесарския бардак, завзел властта?

Добави коментар

Водещи новини